Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Kistigris született a győri állatkertben - fotók, videó

Az első kistigris látta meg a napvilágot a győri állatkertben. A kölyköt három óránként cumisüvegből etetik.

A február 16-án született kistigrisnek még nincs neve. Az állatkert várja az ötleteket, azokat le lehet adni a Füles bástyánál, ahol a tigrisóvodában látogatható 10 és 19 óra között a kis ragadozó.

A kölyköt három óránként cumisüvegből etetik. Kecsketejet és macskatápot kap. Sokat alszik, de ha éhes, akkor hallatja hangját. Apja, a fehér tigris, Raul, tavaly került a győri állatkertbe, anyja Káma egy bengáli  tigris, akit 13 éve az állatkert igazgatója kézzel nevelt. Azaz kiskorában otthon tartott. Ezért nem tudja az anyaállat, hogyan kellene most foglalkoznia kicsinyével.

Kistigris született a győri állatkertben.

A pár hetes apróságot, aki most akkora mint egy kifejlett macska, szintén Andréka György viszi haza esténként. Egyelőre nem tud kárt tenni egy emberben, még csak most jönnek ki fogai, de fél éves korára veszélyes nagymacska lesz belőle.

Júliustól Szabadkára kerül, addig érdemes a győrieknek meglátogatniuk a kis csíkost, aki továbbörökítheti a fehértigrisek génjeit, annak ellenére, hogy ő anyja színét örökölte. Tehát utódai közt lehetnek majd fehérbundájúak.

Olvasóink írták

  • 2. accelerator 2013. március 07. 19:52
    „Nekem is kell egy! :)”
  • 1. ATX 2013. március 07. 15:44
    „Aranyos. Akkor ez nem a "maláj kistigris." :-) /Érdekes, hogy a kistigris szót pirossal aláhúzza a helyesírás-ellenőrző!/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadhegyi találkozások Jókai Annával

A Szabadhegyi Találkozások rendezvénysorozat következő vendége Jókai Anna, Kossuth-díjas író. Tovább olvasom