Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kistérségi szociális központ épül Pannonhalmán

Kistérségi Gyermekjóléti és Szociális Alapszolgáltató Központ épül Pannonhalmán, a jövőben az új intézményben működnek majd a Pannonhalmi Többcélú Kistérségi Társulás szociális ellátó funkciói (gyermekjóléti és családsegítő iroda, szociális étkeztetés és házi segítségnyújtás ügyintézése).


A kistérség 2009. december 1-jén nyújtotta be a pályázatot a központ létrehozására, amely az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében közel 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pannonhalmi központ egy jelenleg használaton kívüli épületben kap majd helyet, amely felújítás, átalakítás során éri el végleges formáját.

A kistérségi társulás reményei szerint a központtal az ellátási területen élő, különféle hátrányokkal küzdő családok, gyermekek, idősek ellátási feltételei javulnak, a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés pedig hozzájárul az egyenlő esélyek biztosításához is.

A társulás által biztosított önrésszel együtt mintegy 60 millió 720 ezer forintból megvalósuló beruházás a tervek szerint november végére fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még nem lesz fizetős az enesei elkerülő

Az enesei elkerülő egyelőre nem lesz fizetős – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a Kisalföld május 6-án elküldött kérdésére a napokban megérkezett válaszból. Tovább olvasom