Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kistérségi rendőrállomás őrzi Tét biztonságát

Régi vágya teljesül a tétieknek és a város környezetében lévő települések lakóinak: a jövő héten adják át az ország első kistérségi rendőrállomását.
A rendszerváltás óta szeretné Tét mind a 4100 és a környező települések több mint 15 ezer lakója, hogy rendőrőrs működjön a térségi központban. Az óhaj most teljesül, április 6-án nem őrsöt, hanem rendőrállomást avathatnak Téten, a Győri u. 61. szám alatt.

– Az elmúlt években nagyobb bűncselekmény nem volt, de a város és a környék lakosságának köz- és biztonságérzetét javítja, hogy helyben működik majd a kistérségi rendőrállomás – mondta el elöljáróban lapunknak Szabó Ferenc polgármester.

A városvezető elmondta, kisebb betörések, lopások, korábban hétvégi házak feltörése és a Téten átvezető főúton előforduló problémák, főként a gyorshajtás zavarta a nyugalmat.

A mintegy 200 négyzetméternyi összterületű rendőrállomást két önkormányzati bérlakásból alakítják ki, 13,5 millió forintból. Ebből a Belügyminisztérium 8 millió forintot áll, a többit részben kötelező kötelezettségvállalásból, a kistérségek által fizetett 1,5 millió forintból fizeti az önkormányzat. De várják magánszemélyek hozzájárulását is.

– A kivitelezők mondhatni rohammunkában, még szombaton és vasárnap is folyamatosan dolgoznak, hogy az átadásra minden elkészüljön – tudtuk meg Szabó Ferenctől.

A Belügyminisztérium főtanácsosa, Pozsgai Balázs megkeresésünkre elmondta:

– A minisztérium nagyon fontosnak tartja, hogy a térség közbiztonságát az önkormányzaton keresztül nyújtott segítséggel ilyen módon is még tovább javíthassa. Bízom benne, hogy a kistérség minden településén élők számára kedvező hatással lesz a rendőrállomás működése, s a lakosság még több személyes kapcsolatot tud kialakítani a rendőrséggel.
A megyei rendőrfőkapitány, dr. Szabadfi Árpád dandártábornok elmondta, hogy a rendőrállomás létszámmal való feltöltésének megfelelő szervezeti előkészítése március 1-jén megtörtént.

– A rendőrállomás működéséhez a szükséges létszámot biztosítjuk. Nagyrészt a győri kapitányság állományából döntően közterületi területről csoportosítunk át rendőröket, de bűnügyes kolléga is lesz közöttük – kezdte lapunk tájékoztatását dr. Szabadfi Árpád.
A tábornok elmondta, hogy 11 rendőr kezdi meg a munkát Téten. A teljes létszám betöltéséhez új felvételt hirdetnek meg.

– A szükséges technikai eszközöket és az infrastruktúrát is biztosítjuk az itt dolgozó kollégáknak. Lehetőségük lesz, mint minden őrsön, hogy a rendőrségi adatbázisra rácsatlakozzanak, és szükség esetén adatokat kérdezzenek le a „Robotzsaru" programról – tudtuk meg dr. Szabadfi Árpádtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ment a hetes cellába a villanyszerelő?

A munkabiztonsági felügyelőség továbbra is vizsgálja a múlt heti halálos áramütés körülményeit. A legfontosabb kérdés az, miért dolgozott a szerencsétlenül járt férfi olyan helyen, ahol nem kellett volna, s ahol nem kapcsolták ki a 20 ezer voltos feszültséget. Az biztos már, hogy valaki hibázott, de az korántsem, hogy az áldozat. A munkáltatóval szemben nagy valószínűség szerint bírságot szab ki a felügyelőség. Tovább olvasom