Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Kistérségi kezdés

A Győr és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnökségének megválasztása csütörtökön megtörtént a városházán.
A bonyolult választási rend miatt jócskán elhúzódott a Győr és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás elnökségének megválasztása csütörtök délután a városházán. A 27 tagú testület először „egy az egyben", majd lakosságarányosan voksolt a vezetésre.

Elnökké Borkai Zsolt polgármestert választották, ez azonban – mint az ülésen végig jelen lévő dr. Ottófi Rudolf alpolgármester hangsúlyozta – nem jelenti a társulás „centralizálását", éppen ellenkezőleg: hangsúlyozottan azokra a területekre kívánnak összpontosítani, amelyek összekötik Győrt és a kistérséget.

– A város és a környező települések kapcsolódási pontjait kívánjuk erősíteni, elsősorban a közlekedés, illetve a kulturális élet és a turisztika fejlesztése szempontjából – részletezte az alpolgármester. A lehetőségek adottak és közismertek, minél szélesebb kör részesedhet belőlük, annál gyorsabban erősítik egymást kölcsönhatásaik révén. „Sok pályázati pénzre számítunk" – tette hozzá, eredményes, szorgalmas munkát kérve a jelenlévőktől.

A társulás öt alelnököt választott tegnap Gergó András ikrényi, Juhászné Árpási Irma győrújbaráti, Király Péter öttevényi, Huszár Imre nagybajcsi polgármesterek, valamint dr. Ottófi Rudolf győri alpolgármester személyében. Valamennyien társadalmi megbízatásban végzik ezt a munkát.

Az általános alelnöki feladatokkal Gergó Andrást bízták meg, ő a különböző önkormányzati feladatok megosztására – különös tekintettel az oktatási, útügyi, építési ügyekre – november 10-ig vár javaslatokat a települések vezetőitől.

Juhászné Árpási Irma javaslatára, aki elmondta, hogy a nyugdíjazást választó, illetve a választásokon már nem induló kollégáikat ugyan illendően elbúcsúztatták, de azokat még nem, akik a választásokon alulmaradtak, a testület úgy határozott, hogy pótolják ezt a mulasztást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita és ismerkedés az építészkonferencián

Provokatív kérdések és a várost bíráló kritikák is elhangzottak azon a konferencián, amelyet az… Tovább olvasom