Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kistérségi iránytű a vidék népszerűsítéséért

Győr és környéke - „Határtalan kistérség" címmel a Győri Többcélú Kistérségi Társulás gondozásában értékes kiadvány látott napvilágot azzal a céllal, hogy a nyugat-dunántúli települések látnivalóikkal, programjaikkal a jó idő beköszöntével vonzzák a látogatókat.
Földön, vízen is talál kellemes kikapcsolódást ígérő útvonalat és programot az érdeklődő, így az ide látogató turistának vagy a környéken élőnek éppúgy vonzó lehet egy péri repülőút, mint mondjuk egy sokoróalji borút.

– A hagyományos, a kistelepülések arcát formáló programok helyszínei, időpontjai is szerepelnek a kiadványban – tájékoztatott Juhászné Árpási Irma, a többcélú kistérségi társulás alelnöke. – Bízunk benne, hogy a győriek is találnak kellemes elfoglaltságot, s a jó idő beköszöntével a környékre jönnek pihenni.

Juhászné Árpási Irma, a Győri Többcélú Kistérségi Társulás alelnöke és Jutasi Kálmán, az idegenforgalmi és turisztikai bizottság elnöke a színes kiadvánnyal. Fotó: Harcsás
Juhászné Árpási Irma, a Győri Többcélú Kistérségi Társulás alelnöke és Jutasi Kálmán, az idegenforgalmi és turisztikai bizottság elnöke a színes kiadvánnyal. Fotó: Harcsás

Jutasi Kálmán, az idegenforgalmi és turisztikai bizottság elnöke a kistérség 26 településének vezetőjével együtt bízik a jó irányú változásban, hogy a környékbeliek is szívesen ismerkednek a kistérség látnivalóival. Olyan programokkal, mint a patonai Holdfény-derbi, a családi nap, vagy a Bilibáncs, hogy csak Rábapatonát és környékét említsük.

– Akik korábban elmentek nyaralni, nagy valószínűséggel idén sem mondanak le róla – vélekedett Jutasi Kálmán. – Meglehet, most nem Horvátországba vagy a görög szigetekre szerveznek utat, hanem itthoni programokat, kirándulásokat választanak. Ehhez járulunk hozzá információs kiadványunkkal.

Kiállítás, információs pont

A kistelepülések egymás programjait, látnivalóit is népszerűsítik a falunapokon, egyéb programjaikon, s a március 20-án szervezett „Vár a nagyvilág!" kiállításon is ízelítőt kaphatnak az érdeklődők.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújuló megállók és járdák

Börcs - Szükség esetén húszmillió forintos hitelt vesz fel Börcs, de csaknem ekkora összegű… Tovább olvasom