Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Kistérségi: Ahol késnek, fizethetnek

Inkasszós lehetősége lesz a jövőben a győri kistérségnek, ha a hozzájuk tartozó településeikről nem érkeznek be időben a döntéseiket támogató önkormányzati határozatok, ezáltal akadályozva a szervezet munkáját, s a tagok fejlesztéseit. Jövőre várhatóan tagdíjemelésre kerül sor.

A kistérségi társulás keddi ülésén a jövő évi költségvetési koncepció kapcsán Jutasi Kálmán (Rábapatona) a pénzügyi bizottság elnöke tagdíjemelést helyezett kilátásba. Az előzetes adatok alapján ugyanis úgy tűnik, az állami forrás több millióval kevesebb lesz az ideinél. "Ehhez hozzájárul még a működési költségek növekedése, így várhatóan tagdíj emelésre kerülhet sor" - mondta.

Borkai Zsolt szerint ez mindig érzékeny dolog. "Meg kell nézni, hogy a kiadási oldalon lehet-e faragni" – tette hozzá az elnök.

A társulás döntött, hogy szociális bizottságot állít fel. Sárkány Péter munkaszervezet vezető a társulási megállapodás változásáról beszélt. Eszerint az önkormányzatok – kistérségi döntéseket elfogadó – testületi határozatainak késése miatt szankciókat vezetnek be: a határidőn túli beérkezéseknek inkasszálással behajtható anyagi vonzata lesz.

Ellenben az eddigi 30 napos határidő 45–re nő, ráadásul ehhez a munkaszervezet vezető felszólítása után még nyolc, a beérkezéshez még hét nap hozzáadódhat.

Király Péter (Öttevény) lemondott a nagytérségi hulladékgazdálkodási társulási tagságáról, helyére Friderics Cecíliát (Nagyszentjános) választotta a grémium.

Nagy Imre Attila (Győrújfalu) a kistérség közös energiabeszerzése kapcsán települése számára megversenyeztett szolgáltatókat, s ennek tapasztalait összegyűjtve a legjobb (kilowattóránként 14,50 forintot kérő) ajánlatot mutatta be a tagtelepüléseknek. Szabó Zsolt (Abda) szerint ilyen feltételekkel havonta három megkeresést kap.

Kettinger János (Győrladamér) szerint a szolgáltatás teljes költsége legyen a kiinduló alap az összehasonlítsákor.

Borkai Zsolt azt javasolta: a tagtelepülések közösen kérjenek ajánlatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileum az Audinál: elkészült a 10 milliomodik négyhengeres

Elkészült a tízmilliomodik négyhengeres Otto-motor az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. Tovább olvasom