Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Kisstílű a szabályozási terv

Amíg rossz a tervkészítés módszere, addig nem születhet a hozzáértők egyetértésén alapuló szabályozási terve Győrnek – mondta a Győri Fészek legutóbbi ülésén.
A piacgazdaság, a város dinamikus fejlesztése megkívánná, hogy ne csak a polgármesteri hivatal néhány szakemberének dolga legyen egy ilyen nagy jelentőségű terv elkészítése, hanem a város vezetése vegye figyelembe a szakmai körök és a civil szféra jó tájékoztatáson alapuló véleményét még a tervkészítést megelőző időszakban. A Győri Fészekben elhangzott szakmai értékelésekből kitűnt, hogy a városházán most kifüggesztett terv nem vázol fel egy stratégiai szempontból is értékelhető, hosszú távú koncepciót, sokkal inkább a meglévő problémák orvoslására összpontosít.

Sajnálatos módon a tervben olyan szakmai hibák is vannak, amelyeket még annak elfogadása előtt ki kell javítani, mégpedig az építészszakma javaslatainak megfelelően. Különben értelmezhetetlen  és megoldhatatlan helyzetek adódhatnak a konkrét építési projektek megvalósításában – állították az értékelők.

Elhangzott az is: a szabályozási tervből tükröződik, hogy még mindig nem született meg az a normatív szabályozás, amely az ingatlanbefektetők számára világossá tenné, mikor, milyen feltételek mellett fektethetnek be pénzt építészeti projektjeik megvalósításába. Pedig a város érdeke lenne a befektetők Győrbe csalogatása és itt tartása.

A  Győri Fészek tagjai úgy vélik, a mostani szabályozási tervet éppen a folyamatban lévő projektek megvalósíthatósága érdekében és az idő sürgető volta miatt a közgyűlés el fogja fogadni. Ez azonban nem mentesíti sem a készítőket, sem a döntéshozókat, hogy a jogi koncepcionális és műszaki hiányosságokat kijavítsák a tervben. A Győri Fészek tagsága a „kiérleletlen és nehezen tolerálható kompromisszumokat, kisstílű megoldásokat tartalmazó szabályozási tervet" csupán kezdetnek tekinti egy Győrhöz méltó, városépítési stratégiát eredményező nyilvános megbeszéléssorozathoz, amelyet még az idén ősszel meg kell kezdeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kőország szobrásza

Baghdasaryan Ashot örmény szobrászművésznek Győrben nyílt meg az ötödik kiállítása. Tovább olvasom