Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kiss János ''halhatatlan'' lett

Nyolc új taggal bővült a halhatatlanok társulata. Az idei kiválasztottak között – akiknek gránitba faragott lábnyoma örökre megmarad – van Kiss János is.

„Nagyon büszke vagyok a múltamra, és nagyon büszke vagyok a jelenemre" – mondta Kiss János a vasárnapi Napkelte műsorában, amikor arról kérdezte Lakat T. Károly, milyen érzések töltik el, hogy beválasztotta a közönség a halhatatlanok társaságába.

A Győri Balett igazgatója kiemelte a társulatot, amely attól a pillanattól fogva lételeme, amikor egy osztályként Győrbe jöttek.

A megtisztelő cím egy kicsit így nekik is szól, hiszen Kiss János belőlük vált azzá az elismert vezetővé, balettművésszé, akit a nézők, olvasók szavazatai alapján jutalmaztak.

Az idén a közönség szavazatai alapján egyébként Berek Kati és Vári Éva színésznő, Hegedűs D. Géza és Jordán Tamás színész, Ágai Karola és Komlóssy Erzsébet operaénekes, valamint Hágai Katalin táncművész nyerte el még a címet.

A művészek lábnyomát – gránitba vésve – elhelyezik a Nagymező utcai Pesti Broadwayn, a budapesti operettszínház előtt. Első alkalommal 1996-ban választottak örökös tagokat.

Fábián György

Így kezdődött

A Magyar Televízió akkori népszerű kulturális műsora, a Stúdió, valamint a Petőfi rádió azzal a céllal indította el a szavazást, hogy a publikum is adhasson díjat szeretett művészeinek. A halhatatlanok társulata a most megválasztott művészekkel együtt összesen 76 tagot számlál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépült a faluközpont

Dzsungelszerű mocsaras rész volt évekkel ezelőtt szemétlerakókkal, mostanra sétautakkal, látványtóval és sportpályákkal megszépített liget lett. A dunaszegiek szombaton avatták faluközpontjukat, ami csaknem nyolcvanmillió forintba került. Tovább olvasom