Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Kiskúton nyílik meg a 'bácsai' piac

Győr - Ismét lesz olcsó piac Győrben, s az üzemeltető tervei szerint már e hét vasárnapján megnyitja kapuit a vásárlók előtt. Mint közismert, a bácsai piacot április közepén bezáratta a terület tulajdonosa. Egy másik cég most Kiskútra szeretné vinni a vállalkozást.

Azt, hogy olcsó piacra szükség van, nehéz vitatni, elég, ha valaki rendszeresen felveszi a szerkesztőség telefonjait vagy csak végigfutja SMS-rovatunkat április közepétől kezdve.

Az előzményekről röviden: bár a győr-bácsai ingatlantulajdonos szerint az üzemeltetőnek nem volt engedélye, s már korábban is felszólította őt a piac bezárására, az bizonyos, hogy az eladók és a vásárlók meglepetésén ez nem változtatott. Ugyanis ők egy vasárnapi piacnapon, a hajnali nyitáskor látták csak meg a lakatot és a feliratot: „engedély hiányában a piac megszűnt".

Több helyszín is számításba jött, a bácsaiak még aláírásgyűjtést is kezdeményeztek, s természetesen azt szerették volna elérni, hogy az olcsó piac Bácsán maradjon, ahol szerintük az önkormányzat és a vízügyi igazgatóság több alkalmas ingatlannal rendelkezik. De nyilvánvaló volt, hogy egy új terület kialakítása a jogszabályi feltételek miatt igen költséges. Jelentős fordulatra csak most került sor: egy győri vállalkozó az állatkert tulajdonában lévő kisállatvásár területét, a hajdani vidámpark és szabadidőközpont helyszínét szemelte ki, s a bérleti jog feltételeiről megegyezett a kht.-val.  A szerződés végleges aláírásáról a felek nem tájékoztattak, de valószínű, hogy már most vasárnap megnyílik a „bolhapiac" Kiskúton.

Az egyébként mérnökként tevékenykedő vállalkozó elmondta: csupán vásárlóként kötődött a bácsai piachoz, amit mellesleg a köznyelv talán még sokáig így fog nevezni, akárhol is nyitják meg. A lényeg, hogy itt is – bár a bácsainál kisebb mértékben – antik és „lomis" portékák megjelenésére számítanak. Hozzátette: a másfél hektáros terület azért előnyös, mert itt eddig is tartottak vásárokat, rendezvényeket, távol esik a lakóingatlanoktól, az infrastrukturális feltételek adottak, a parkolás pedig biztonsággal megoldható. A cégvezető úgy tervezi, vasárnaponként hajnali öttől délután egyig tart nyitva a vásár. Köztudott egyébként, hogy a volt helyszínen állandó konfliktus forrása volt az otthagyott, elégetett vagy a szél által szertehordott szemét. A vállalkozó hangsúlyozta: a zárás után két órán belül eltakarítják a vásár nyomait mind a saját, mind pedig a közterületen. A fejleményeket mi legalább olyan kíváncsian várjuk, mint az olvasók.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenéjükkel kerültek Európa középpontjába

Tét - A téti zenészek nemrégiben a lengyelországi Suchowolában az Europarade fúvósfesztiválon… Tovább olvasom