Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Kiskúton éledt újjá az olcsó piac

Győr - Vasárnap korán reggeltől Kiskúton az eddig csak május elsején megszokott tömeget idézte az oda átköltözött, korábban Bácsán működő olcsó piac. Már az első alkalommal megjelent az új helyszínen szinte az összes árus és az állandó vevők is.

Ismét van olcsó piac Győrben, vasárnap már a vásárlók ki is próbálhatták, s a legtöbb vélemény szerint a helyszín változása ellenére ugyanolyan, mint volt. Mint közismert: a bácsai piacot április közepén bezáratta a terület tulajdonosa. Egy másik cég most Kiskútra vitte a vállalkozást az árusok és a vevők örömére, mert a szerkesztőségünkhöz fordulók jelzéseiből is kiderült, sokan hiányolták ezt a lehetőséget tavasz óta.

A szombati számunkban megjelent cikkünkben (Kiskúton nyílik meg a „bácsai" piac – 6. oldal) már hírt adhattunk arról, hogy az állatkert tulajdonában lévő területről, a hajdani vidámpark és szabadidőközpont helyszínének bérleti jogáról megegyezett a kht.-val a győri vállalkozó.

Vasárnap korán reggeltől pedig már a stadion mellett folyamatosan hosszú sorokban sétáltak az emberek a másfél hektáros terület felé és a parkoló autók száma is jelezte: megnyílt a „kiskúti bácsai piac". Most még ugyanis a korábbi helyszín miatt többen így emlegetik, talán később kiderül, kap-e a köznyelvben új becenevet. Mindenesetre
a törzslátogatók, a bácsai miliőt ismerők szerint a hangulat, a kínálat nem változott.

– Jártunk a bácsai piacra is, amíg működött, és hiányzott, amikor bezárt, de itt is jó helyen lesz. Ugyan kicsit messzebb van onnan, ahol lakunk, de az a kis kitérő nem olyan nagy gond és kell ez a vasárnap délelőtti program. Ha nem vásárolni, akkor nézelődni, ismerősökkel találkozni – mondta el Klein Zsuzsanna és hozzátette: mivel hat gyereke van, mindig találnak valamit, ha mást nem, apróbb dolgokat, amiket érdemes megvenni, mert sokkal jutányosabb az ár, mint a boltokban. Egyszóval családjával együtt örült az asszony, hogy újranyitott az olcsó piac. Az új helyszín miatt persze új látogatók is akadtak, találkoztunk olyan férfival, aki Bácsán a piac miatt sosem járt, de mivel Kiskúton lakik, most végigböngészte a kínálatot. Egy idősebb asszony pedig busszal jött és a többszöri átszállást is vállalta, hogy a nyári melegben már a télre gondolva egy szőrmebundára alkudhasson.

Az árusok is örülnek az új helyszín adta lehetőségnek. Varga Imre dicsérte a forgalmat, szerinte csak az a baj a szervezéssel, hogy nem jöhetnek minden héten, hanem csak kéthetente. Viszont mások úgy tudják, lesz minden vasárnap vásár és ezt erősítette meg a piac bejáratánál sárga mellényben álló, a rendre ügyelő férfi is. Hogy akkor hol lesz a kisállatvásár, az majd ennek a hétnek a végén kiderül.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkalmazkodnak a családi napközik

Az idősek klubjainak és a családi napköziknek a fenntartásában is együttműködnek tavasztól a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásához tartozó önkormányzatok. Így több támogatást kapnak a kisgyerekes családok, a nyugdíjasok segítéséhez. Tovább olvasom