Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kisiklott a tehervonat

Két vasúti szerelvény szabadult el a győri előrendező pályaudvaron, amelyek tolató vagonokkal ütköztek és felborultak. A kár milliós nagyságrendű.

 Kattintson a képre >>
A rögzítetlen vasúti kocsik tolató Audi-vagonokkal ütköztek.
A kiállni készülő (tolató) vasúti kocsikban Audi TT Coupékat, illetve göngyölegeket szállítottak volna. Személyi sérülés nem volt. A győri előrendező pályaudvaron tegnap hajnali egy órakor „húzták ki" az Audi négy tehervagonját, amelyekben göngyölegek, illetve TT Coupé sportkocsik voltak. Nem tudni, kinek a hibájából, de a szomszédos vágányon álló két szerelvényt nem rögzítették, ezért azok elindultak, s a váltónál nekimentek a tolató vagonoknak.

Az elszabadult kocsik az ütközés után kisiklottak és felborultak, az Audi-szerelvények viszont nem. A győri pályaudvaron a MÁV munkatársai dolgoztak, ezért a vasútbiztonsági osztály vizsgálja az esetet.
A hivatalos jegyzőkönyv szerint „megfutamodás elleni biztosítás elmulasztása" okozta a balesetet, ami magyarul azt jelenti, az álló vasúti kocsikat nem rögzítették megfelelően. Az ma még kérdés, ki mulasztott. Derecskei Lajos, a MÁV győri állomásfőnök-helyettese egyelőre nem tudta megmondani azt sem, van-e biztosítása a cégnek ilyen esetekre, azt azonban biztosan állította, milliós nagyságrendű kár keletkezett a szerelvényekben.

Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. tájékoztatási vezetője megerősítette: a négy Audi-szerelvény egyikében TT Coupékat szállítottak volna, a másik háromban pedig göngyölegeket. A baleset után mindent visszaszállítottak a gyárba, most minőségbiztosítók, illetve logisztikusok vizsgálják, keletkezett-e kár a járművekben. Válasz itt is a napokban várható, az autók azonban biztosítva voltak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd forintos lefölözés

Több mint egymilliárd forintot veszít jövőre a győri önkormányzat azzal, hogy az állam lefölözi… Tovább olvasom