Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Kisfaludyra emlékeztek

Tét - Kisfaludy Károly születésének 220. évfordulója alkalmából szervezett emlékülést a téti önkormányzat és a TIT Pannon Egyesület téti tagszervezete a Kisfaludy-gyűjtemény kiállítótermében nemrégiben a sokoróaljai városban.
Baksa Péter és Baksa Péterné dalokkal és idézetekkel tarkított előadásban mutatták be a költő munkásságát. Dr. Brandhuber Ferencné a Kisfaludyval kapcsolatos hagyományokról, a Kisfaludy családról emlékezett meg. Beszélt Kisfaludy Sándor, Kisfaludy Károly és a Téten akkoriban plébánosként élő, a Magyar Tudományos Akadémia egyik alapító tagjaként számon tartott Pázmándi Horváth Endre és a Berzsenyi Dániel költő barátjának számító Téti Takács József földbirtokos kapcsolatáról, az akkori irodalmi életben betöltött szerepükről. Dr. Horváth József, a megyei könyvtár igazgatója a téti és a győri Kisfaludy-kultuszról szólt, arról, hogy az elmúlt időszakokban milyen módon emlékeztek meg az utódok a költőről.

Az ülés után emlékkiállítás nyílt meg, amelynek anyagát Nagy István győri fényképészmester gyűjtötte és állította össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetkezési cégek kívül a kórházon

Győr-Moson-Sopron - Kiszorultak a legnagyobb temetkezési cégek a győri kórházból: az intézmény… Tovább olvasom