Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kisalföld Gyerekegyetem könyv dupla DVD-melléklettel

Győr-Moson-Sopron - A Kisalföld napilap a Széchenyi- és a Nyugat-magyarországi Egyetemmel, valamint a Revita Televízióval hazánkban eddig egyedülálló programsorozatot hirdetett: Gyerekegyetemre hívta a megyei diákokat. Az első évad jövő héten zárul, a Gyerekegyetem könyv pedig már a tanév vége előtt megjelenhet.

Válaszok a kérdéseidre

Kilenc érdekes, emlékezetes előadás, kiváló előadók, csaknem kétezer meghívott felső tagozatos diák, változatos helyszínek. Ez a mérlege az első Kisalföld Gyerekegyetemnek. 

A programsorozatból színvonalas könyv készül, egy igazi, XXI. századi multimédiás kiadvány, hiszen a kötet mellé dupla DVD-lemezen az előadásokról készült tévéfelvételeket, sok száz képet tartalmazó fotógalériát és a részt vevő, csaknem kétezer gyermek névsorát is átnyújtjuk megrendelőinknek. A kétszáz oldalas kötet ára illeszkedik az eddigi Kisalföld-könyvek sorába.

Miért más a fiúk lelke, mint a lányoké? Miért öregszünk meg? Éreznek-e a növények? Kiderül a könyvből. Fotó: Bertleff András
Miért más a fiúk lelke, mint a lányoké? Miért öregszünk meg? Éreznek-e a növények? Kiderül a könyvből. Fotó: Bertleff András


Előfizetőink hűségkártyával 1990 forintért vásárolhatják meg az egyébként 3500 forintos kiadványt. Bravúros véghajrára készülünk, hiszen a záró előadást jövő csütörtökön rendezzük Sopronban, és a könyvet még a tanév vége előtt szeretnénk megjelentetni. Az olvasók mindenkit foglalkoztató, érdekes kérdésekre kaphatnak érthető, gazdagon illusztrált választ. Éreznek-e a növények? Mi hajtja a repülőket és a rakétákat? Miért nem kapunk főzelék helyett is édességet? Miért mások a fiúk és a lányok lelke?

Miért vannak gonosz emberek, ha mindenki jónak születik? Miért öregszünk meg? Hogyan működik a számítógép? Miből áll a Naprendszer? Mi a kapcsolat hang és zene között? Miért van ekkora hatalma egy kis darab papírnak, amit pénznek neveznek? Mit tehet egy gyerek a globális felmelegedés ellen?

A témákat a gyerekek által feltett, több mint háromszáz kérdés közül választottuk ki, az előadó professzorok bebizonyították, hogy értenek a diákok nyelvén, és még a legnehezebb kérdésekre is könnyen érthető, tanulságos válaszokat adnak.

A 06-80/504-504-es telefonszámon megrendelhető Kisalföld Gyerekegyetem könyv nemcsak a diákoknak, hanem a felnőtteknek is érdekes olvasmány lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naprakész UV-sugárzás-előrejelzés - Már kellene a napernyő

Magyarország - Csak széles karimájú kalapban, napszemüvegben, érzékenyebbek napernyő alatt… Tovább olvasom