Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Kis esti forralt boros séta Győrben

Ismét szegfűszeg és fahéj illata bolondítja a belváros levegőjét, a Vasárnapi Kisalföld ezúttal exkluzív borozós sétára invitálja olvasóit Győr belvárosába.
Hogy betartsuk a gasztronómiai sorrendet és megfeleljünk a "sörre bor- mindenkor" élettapasztalaton alapuló mondásnak, sétánkat rögtön a közepén, azaz a Széchenyi téren kell kezdenünk. Itt kapható ugyanis egyetlen faházban forralt sör, ami ízében talán karamellás tejhez hasonlítható leginkább. Érvényes rá a régi reklám szlogen: ronda de finom, ugyanis első ránézésre úgy fest, mint egy világháború idején lefőzött laza cikória kávé, zsírmentes tejjel higítva. Az első korty azonban feledteti a látványt, kortyolásnál érdemes a nyelv hátsó részére koncentrálni, itt kezd ugyanis mennyei táncba a barna sör, a rum és tejszín különös egyvelege.

A térre még visszatérünk, de forralt sörrel a kezünkben most el kell sétálnunk a megyeháza előtti kirakodó vásárhoz, hogy megigyuk az első pohár fehér forralt borunkat. Innen a Baross úton sétálva még számtalan lehetőségünk van erre, s mindet ki is használjuk. A kínálat vegyes, s bizony beleakadtunk egy-egy fanyar ízvilágú, alulfűszerezett, vagy túlhigított variációba is. A sétálóutca legjobbja címet idén szerintünk a Hóhányó házikó érdemelné ki, arról nem is beszélve, hogy gyümölcsökkel megbolondított forró italuk mellé, falatozhatunk náluk frissen sütött libatepertős kenyérlángost is. Kellett is, hisz mire odaértünk, valamivel enyhíteni kellett a savtúltengést a szervezetben.

A Baross út vége felé közeledve két lehetőségünk akad. Mehetünk a térre tovább, vagy melegedünk kicsit valamelyik zárt terű vendéglátóban. Biológiai okok miatt, mivel a kihelyezett wc-k száma idén is gyér, mi az utóbbit választottuk, s elsőként a Sörpatikát választottuk. Enni- inni egyaránt érdemes ide betérni, a forralt boruk is nagyon finom, de a cigaretta füst olykor már teljesen beködösíti a helyet. A Nosztalgia kávézóban forralt bor ugyan nincs, de finom palackozott annál inkább, ahol ráadásul megnézhetjük, mit alkotnak mostanság kortárs művészeink. A Kreszta házban szintén nagyon finom vörös forralt bor van, a Pállfy előtt pedig többféle puncsból is válogathatunk, nálunk az Amarettoval ízesített viszi a prímet.

Vissza is tértünk a Széchenyi térre, s már csak valami igazán különlegesre, valami nagyon finomra vágyunk. A villányi Gál Pincészet mandulaborát épp arra találták ki, hogy marcipános ízvilágú desszert borkülönlegességüket kortyolgatva, elrévedezzünk a szomszédban korcsolyázó gyerekeken. A forralt boruk ennek megfelelően mesébe illő, ráadásul az alkalomnak megfelelő fesztivál bögrébe potyogtatnak egy kis mazsolát, fügét és almát is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszaka dobálják be a megunt kutyákat az állatmenhelyre

Bőny - Tucatszám dobálják be a kutyákat a bőny-szőlőhegyi állatmenhelyre. A megunt kedvenceket… Tovább olvasom