Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kirabolták a mecséri postakonténert

Felfeszítették a postakonténert Mecséren pénteken. Elvitték a páncélszekrényt, amelyben 1 millió forint volt.Döbbenten látták a mecséri konténerposta munkába érkező dolgozói tegnap reggel 7 óra körül, hogy az egyik zárt udvaron elhelyezett hivatalban ismeretlenek jártak éjszaka. Már az gyanús volt nekik, hogy a "Posta" embléma és a jelzőfény nem világított.

A bejárat külső rácsa a konténertől mintegy tíz méterre feküdt a fűben, zárjait a betörők eltörték. Az ajtó egy, a kilincsbe feszített fadarabbal volt rögzítve, hogy az utcáról ne lehessen látni, nyitva van. Mindezt látva a dolgozók nem léptek be a konténerhivatalba, hanem értesítették a rendőrséget.
Fotók: H. Baranyai Edina

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa és a nyomozója ott jártunkkor igyekezett minden nyomot rögzíteni, bizonyítékot összegyűjteni. A konténer mellett látható volt a nyoma, amint az elkövetők az egy méter magas, 80-szor 80-as páncélszekrényt a szomszéd telek felé vonszolták. A telket határoló kerítés két oszlopa között fel volt vágva a drótháló, annak vonalától keréknyomok vezettek a faluház udvarára, majd onnét az utcára. Látható volt, hogy a tettesek jó előre megtervezték a bűncselekményt, s a legkisebb feltűnéssel használható útvonalat.

Az egyik bámészkodó hívta fel a figyelmünket arra, hogy az "átjárónak" használt szomszéd telken álló méhész házat is feltörték, ajtaját a veranda mellé dobták.

A páncélszekrényben lévő pénz mennyiségéről a rendőrség nem adott tájékoztatót. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes annyit mondott, hogy a Mosonmagyaróvári rendőrkapitányság bűnügyi osztálya jelentős értékre elkövetett lopás miatt, ismeretlen tettes ellen folytatja a nyomozást. Úgy tudjuk, ennek a bűncselekmény kategóriának az alsó értékhatára 2 millió forint, így feltehetően legalább ennyi pénznek kellett lenni a mackóban.

Olvasóink írták

 • 6. lelkiismeret 2009. november 24. 21:19
  „Nincs mit csemegézni a betörőn rablón.... holnap majd ti lesztek az áldozatok...amíg ezek szabadlábon lopnak tovább,mint a................
  A Bodonhelyi -Győr-Ménfőcsanaki-Győrújbaráti betöréssorozat elkövetési módszerei hasonlóak voltak.... a kőszegi kamera felvétele nem hasonlít a bodonhelyi elkövető férfire?...(.....)
  nem ártana a 2007.januártól---
  -2008-as aktákat leporolni...
  -kitámasztott ajtó,
  -ellopott gázpisztoly...stb
  jó munkát rendőrség ébresztő!!”
 • 5. fortuna54 2009. november 23. 11:01
  „NA,ilyen póstát sem láttam életemben.Ez valóban hungárikum?”
 • 4. kismarti 2009. november 20. 13:47
  „Nem tudom minek vacakoltak ennyit, a konténert egyszerűbb lett volna elvinni, bár az biztosan feltűnőbb lett volna. XXI. század és a posta a konténerben, az agyam eldobom.”
 • 3. unkown 2009. november 20. 10:23
  „a riasztó luxus ? akkor meg csak hadvigyék ...”
 • 2. Csajsziland 2009. november 20. 10:01
  „Komolyan, ilyen dolgok is csak nálunk vannak....
  Kitépkedik a bankomatokat, felfeszítik a postakonténert....
  A pénz az utcán hever. :-)
  Csak nekem kell megkeresni a kenyérrevalót....”
 • 1. Jandex 2009. november 20. 09:45
  „Mit csinált volna szerencsétlen? A pénzváltó nem jött össze,üres zsebbel mégse mehet haza!!! :)))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kisalfold.hu az év médiatámogatója

Az év médiatámogatója díjat vehette át pénteken Kecskeméten a Magyar Fesztiválszövetségtől a… Tovább olvasom