Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Kiosztották A kisherceg rózsái díjait

Győr - Ünnepi hangulatban került sor a megyei esélyegyenlőségi koordinációs iroda, a győri Esélyek Háza által kezdeményezett képzőművészeti pályázat díjátadására vasárnap.
A kis herceg rózsái címmel, az esélyegyenlőség gyermekszemmel témával beindított pályázatra a megye 22 iskolájából beérkezett 306 pályamű legjobbjai kapták meg méltó jutalmukat. A festőművészekből, rajztanárokból, szakemberekből álló zsűri értékelése alapján a 6–10 éves korcsoportban az 50.000 forintos vásárlási utalványt Farkas Dániel, a sopronhorpácsi általános iskola tanulója kapta meg, felkészítő tanára Varga Hajnalka.

A 30.000 forintos második díjat a csornai Szűcs Patrícia (tanára Balicsné Nagy Gabriella), a 20.000 forintos harmadik díjat pedig a győri Horváth Soma (tanára Kupai Éva) vehette át. Az Esélyek Háza különdíját a mosonmagyaróvári Laki Mónikának (tanára Nyárádi-Zimmerné Anita) ítélték oda.

A 11–14 évesek korcsoportjában első a győri Zellei Roland (tanára Mesterházi Ildikó), második Szemerits Eszter (Sopronhorpács, tanára Varga Hajnalka), harmadik Sipőcz Barbara (Győr, tanára Kupai Éva) lett.
A szakmai zsűri különdíját a tényői Üveges Dóra nyerte el, akinek felkészítő tanára Fekete Jenő.

Az egy héten át az Árkádban megtekinthető kiállítás során beérkezett szavazatok alapján odaítélt közönségdíjat, az 50.000 forint értékű ajándékcsomagot a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola környezetvédelmi szakköre kapta, tagjait Füster Gáborné készítette fel.
A kiállításon ugyancsak sikert arató méhviaszból készült kisplasztikák alkotói, a győri Apor Vilmos-iskola tanulói, Fekete Kristóf, Kállai Nikolett, Simon Tamás, valamint a győri Végh László és Balogh Tamás szintén különdíjnak örülhettek.

Valamennyi helyezést elért munka alkotója az Árkád üzletközpont részéről tárgyjutalmat kapott.

Külön díjazták a tanulók számához viszonyítottan legtöbb pályamunkát beküldő iskolákat, s az 50.000 forintos fődíj a bezi–fehértói általános iskolának jutott, a 30.000 forintos második díjat a kapuvári térségi iskola, a veszkényi kapta, a 20.000 forintos harmadik díjat pedig a sopronhorpácsi iskola.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiemelkedő elismerést ért el Győr

Győr - A Virágos Magyarországért Mozgalomtól Aranydiplomát kapott Győr kiváló település- és… Tovább olvasom