Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Kinyitottak a szabad strandok

Győr - A hatósági bejárást követően nyitottak ki Győrben a szabad strandok. Mindkét helyen vízi mentők vigyáznak a strandolókra, akik kulturált pihenést szolgáló környezetben fürödhetnek, napozhatnak. A Kovalter idén is csak napozóstrandként használható.

Az időjárás nem igazán kegyes azokhoz, akik a szabad fürdőhelyeken szeretnek pihenni, pedig az üzemeltetők június 3-án megnyitották a szabad strandokat Győrben. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint a városban csak az Aranypart I. és az Aranypart II. vehető igénybe fürdőzésre.

Az egyik inkább a fiataloknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget, míg a másik a csendesebb helyeket kedvelőknek ajánlható.

– A nyitást megelőző előkészítő munkák részeként a szakemberek többek között megmetszették a fákat, lefestették a padokat, pótolták azok hiányzó deszkáit. A biztonság érdekében kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot. Ahol kellett, ott munkatársaink pótolták és megjavították az ellopott és szándékosan megrongált korlátokat és sorompókat – mondta el Nagy Csaba, aki hangsúlyozta, hogy a Kovalter területe idén is kizárólag napozó- és pihenőhelyként használható.

Aranypart: Inkább a fiatalok kedvelik. A biztonság érdekében már kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket. Fotó: Krizsán Csaba
Aranypart: Inkább a fiatalok kedvelik. A biztonság érdekében már kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat és a hulladékgyűjtő edényeket. Fotó: Krizsán Csaba

A vízminőséggel kapcsolatban a szóvivő elmondta, a tisztiorvosi szolgálat elvégzett vizsgálata fürdésre alkalmasnak minősítette a vizet. A nyitvatartási idő alatt – augusztus 31-ig, naponta reggel 8-tól este 6 óráig – mentőőr felügyeli a területet. Emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző áll a strandolók rendelkezésére.

– A szabad strandokra tilos gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni, valamint tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a strandok területén a horgászás sem megengedett – tudtuk meg Nagy Csabától.

A városban vannak olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a fürdés, ezért Győr jegyzőjének határozata értelmében tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített két tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét oldalán, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (a Holt-Duna-ágban), a pinnyédi hídnál, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (a rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabad strandon.

Olvasóink írták

 • 5. adalfold 2009. június 10. 23:27
  „<moderálva>”
 • 4. adalfold 2009. június 10. 19:41
  „KOVACSICS EGY TRASH!”
 • 3. adalfold 2009. június 10. 19:39
  „<moderálva>”
 • 2. adalfold 2009. június 10. 19:32
  „<moderálva off>”
 • 1. adalfold 2009. június 10. 19:29
  „<moderálva off>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teret nyertek a szélsőségek

Győr - A tanulók több mint felét zavarná, ha roma lenne a padtársa, hetvennyolc százalékuk szerint… Tovább olvasom