Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Kinyitott a téli menhely

Győrben meleggel várták már azt a hatvan hajléktalant, akik eddig az utcákon húzták meg magukat.
ullusztráció
Noha a téli krízisellátásra még nem érkezett meg a szaktárcától igényelt pályázati összeg, Győrben tegnap délutántól már meleggel várták azt a hatvan hajléktalant, akik eddig az utcákon, lépcsőházakban, parkokban húzták meg magukat.

Győrben a napokban az utcai szociális munkások számba vették a megyeszékhely és környéke hajléktalanjait – eszerint az utcákon, lépcsőházakban, bontásra ítélt házakban több mint 210-en élnek. Huszonöt ember intézményen kívüli lakhatását támogatja a győri Segítőház, ők tizenkét hónapnyi időtartamra jelentős albérlet-hozzájárulást kapnak. A fennmaradók közül hatvan otthontalan körülménye javulhat, a ma megnyitott téli menhellyel a Stromfeld utcában, amely 48 férfit és 12 asszonyt fogad.

A Stromfeld utcai téli krízisszállón nemcsak tisztálkodhatnak, moshatnak, étkezhetnek a hajléktalanok, de a pihenésre is lesz lehetőségük, emellett az itt dolgozó szociális munkásoktól jelentős segítséget kapnak ügyeik intézéséhez.

Mivel a téli krízisszálló működését elsősorban állami normatívából, illetve önkormányzati támogatásból finanszírozza a Segítőház, mind a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, mind pedig a Segítőház Alapítvány várja a szakminisztériumhoz benyújtott pályázatok eredményeit, hiszen a téli idényellátásra évente fordított összegből Győrben mintegy 6–8 millió forint hiányzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lift a mozgáskorlátozottaknak

A mozgáskorlátozottak is könnyedén tudják ügyeiket intézni a győri városházán, ha elkészül a lift az… Tovább olvasom