Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kinyitott a Gyermekek Háza

Színes kavalkádon „nyitogatták” a gyerekek a Gyermekek Háza kapuját Győrben. A ház munkatársai foglalkozásokon mutatták be, milyen szakkörökbe, foglalkozásokra várják a kisebb-nagyobb érdeklődőket.
Gyermekek és szülők sokasága, kézművessátrak és színpadok torlaszolták el szombaton délután Győrben az Árpád út egy szakaszát, ahol a Gyermekek Háza „Háznyitogatójának" kedvelt programjait tartották. A már tíz éve, minden évadkezdetkor megtartott nyitórendezvényt, a tavalyihoz hasonlóan, most is kivitték az utcára. S bár hűvös volt és a szél is fújt, szépszámú érdeklődő előtt zajlottak a programok.

„ Rendezvényünk arra szolgál, hogy a szakkörvezetők közvetlenül kínálják portékájukat, így a gyerekeknek módjuk van rá, hogy az ajánlatokat kipróbálják."
– Miután a Vaskakas Bábszínházzal közösen tartjuk a rendezvényt, ők is
ízelítőt adnak repertoárjukból. A mai program egyben a Hajci-hő-ség zárója, nyolcadik díjkiosztója is, a fődíj egy kerékpár – mondta érdeklődésünkre Kokas Éva.

– A Háznyitogatón, a Gyermekek Háza kézművescsoportjainak bemutatóin az érdeklődők kipróbálhatták a fazekasság, bőrdíszművesség alapfogásait, vagy papírt hajtogattak, de az üvegesszakmába is belekóstolhattak.
S ez idő alatt kiválaszthatták, hogy mivel töltenék el szívesen iskolán kívüli szabadidejüket. Ugyanakkor látványos bemutatókat láthattak az akrobatikus rock and roll, valamint a társas-, illetve néptánccsoportok bemutatóin. A ház októberben indítja programjait.

A rendezvényen – a gyerekek, de a szülők örömére is – a Vaskakas Bábszínház művészei ízelítőt adtak repertoárjukból. Nagy sikere volt Ilók és Mihók történetének, de Alízzal is elutazhattak Csodaországba, vagy Rátóti meséket hallgattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes egészségmegőrzés

Az október 4-én nyíló új győri termálfürdőtől sokat vár a reumatológus szakorvos is, mindenekelőtt… Tovább olvasom