Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Kinyithatják a Révai utcát

A megyeszékhely szóbeli megállapodásra jutott a MÁV Rt.-vel, így kinyithatják a Révai utcát a Fehérvári útra.
Egy a megyeszékhely által támogatott 15 gyermek közül.
A megyeszékhely szóbeli megállapodásra jutott a MÁV Rt.-vel, így kinyithatják a Révai utcát a Fehérvári útra és zöld utat kaphat egy új autóbusz-decentrum fejlesztése.

A városházi sajtótájékoztató témái közül az első a segítségnyújtás szép példája; a másik túlzás nélkül mérföldkő lehet Győr közlekedésében. Mint emlékezetes, a múlt év karácsonyi délkelet-ázsiai szökőár áldozatainak segítésére a Győri Filharmonikus Zenekar és a győri önkormányzat jótékonysági hangversenyt szervezett. A befolyt majdnem hatszázezer forintból a város tizenöt Srí Lanka-i árvát szeretett volna örökbe fogadni. Az örökbefogadás formaságai befejeződtek, a város egy éven át gondoskodik tizenöt Srí Lanka-i árva ellátásáról.

A támogatási összeget a baptista szeretetszolgálat juttatta el egy ottani gyermekotthonnak. Győr hasonlóképpen segíteni szeretne a napokban történt felhőszakadás után súlyos károkat szenvedett Mátrakeresztes lakóinak is. Már döntött az önkormányzat erről, s két héten belül jótékonysági koncertet szerveznek a városban.

A sajtótájékoztatón jelentették be, hogy eredményesen tárgyalt Eredics Imre alpolgármester a MÁV illetékeseivel. A két fél szóban egyezségre jutott abban, hogy a város kivezetheti a Révai utcát a Fehérvári útra. Régi terve, vágya volt ez a városnak. A nagyon fontos közlekedési fejlesztés kapcsolódik a Tihanyi úti aluljáró fejlesztéséhez.

A Révai út Fehérvári útra való kinyitása, a mostani vasút rendezési területre 2006–2007-ben valósulhat meg. A MÁV a fejlesztéshez a terület egy részét díjmentesen adja át, de lesz, amiért Győrnek fizetnie kell, és közös fejlesztést is terveznek. A megállapodás zöld utat ad egy másik nagyon fontos fejlesztésnek, nevezetesen, hogy az eddigi Révai utcai autóbusz-decentrum helyett újat építsenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívből segítő bizalom

A győrsági Bodnár Zsolt látása gyerekkora óta folyamatosan romlik, szemidegsorvadás miatt. Tovább olvasom