Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Kinövik a kondiparkot Győrben

Robbanásszerűen nő azok száma, akik az új sportőrületnek, az utcai edzésnek hódolnak.

Napról napra több embert hódít meg az a mozgási forma, amelyet angolul is egyszerűen csak utcai edzésnek hívnak (szó szerinti fordítás a street workout kifejezésből). Ez a mozgalom is az Egyesült Államokból indult, kifejezetten a szegényebb rétegek sportjaként terjedt el, akik nem engedhetik meg maguknak a drága bérleteket, felszereléseket. 

Egyre népszerűbb az új edzésforma, ezzel együtt egyre szűkösebb a hely a sportolni vágyóknak.
Egyre népszerűbb az új edzésforma, ezzel együtt egyre szűkösebb a hely a sportolni vágyóknak.


Ma már széles körben űzik mindenhol, Európa- és világbajnokságot is rendeznek, ahol a magyarok is szép eredményeket érnek el. A hangsúly a nagy mozgástartományon és a minél kevesebb felszerelésen van. Ennek jegyében épülnek az országban a szabadtéri kondiparkok vagy felnőttjátszóterek. Győrben azonban évek óta nincs új létesítmény.

A leglátogatottabb győri hely a Bem téren található kondipark, itt mindennap vannak fiatalok és idősebbek is.

Molnár Petra kiskora óta sportol, a Bem térre nagyjából másfél éve látogat ki rendszeresen. „Sokan járunk ide mindenféle korosztályból, vegyes a társaság, de nagyon jó a hangulat. A délutáni órákban sokan vagyunk, zsúfolt a park. Lenne igény hasonlóra a város többi részén is. Évek óta lehet hallani, hogy az egyetem mellett terveznek az itteninél sokkal nagyobb teret, de azóta sem látni semmit belőle" – fogalmazott a fiatal lány.

Viszked Csaba egy éve került Győrbe egyetemre, heti hatszor jár edzeni. „Nagyon jó a hangulat, egyik edzőtársunknak köszönhetően általában zene is szól. Rendkívül befogadóak, barátságosak vagyunk, hamar beilleszkednek az újak is.

Ami baj, hogy kezdjük kinőni a parkot, csúcsidőben tizenöt-húszan is edzünk, olyankor várni kell a szerekre is. Ráadásul egy korszerűbb, biztonságosabb parkban látványosabb elemeket is be lehetne gyakorolni."
A park eszközei ettől függetlenül sok lehetőséget nyújtanak, akár különböző tornászgyakorlatokra is alkalmasak.

Az itt edzők viszont gyakran nem tudják teljesen kihasználni a helyszínt, ugyanis a kisgyerekes anyukák között van, aki óvatlan. „Mindig vigyázunk, nehogy baj legyen, de ha például én fent lógok a gyűrűkön, nem látom, ha mögöttem futkároznak a kicsik" – mondja egy nevét elhallgató, rendszeresen odajáró fiatal.

     

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopni akartak Győrben és Mosonmagyaróváron - Lebuktak

A győri és a mosonmagyaróvári rendőrök két férfit állítottak elő lopásért az elmúlt két napban. Tovább olvasom