Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kinevezte a város a tűzoltóparancsnokot

A győri tűzoltóság április 1-jétől kinevezett parancsnoka, dr. Kuti Rajmund a szervezet mindegyik szakterületén dolgozott, tűzoltás-mentés vezetői feladatokat közel 2 ezer esetben látott el. Kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a fiatal kollégák kiképzésére.
A győri tűzoltóság parancsnoki beosztásának ellátására dr. Kuti Rajmundot választotta pályázata alapján, majd nevezte ki április 1-jétől a város önkormányzata. Az új parancsnok 1990-ben jelentkezett tűzoltónak, a komáromi tűzoltóságon kezdte a hivatásos szolgálatot. Házasságkötését követően 2002-ben Győrbe kérte áthelyezését. A napi feladatok mellett szerezte meg szakirányú felsőfokú végzettségeit, PhD doktorrá a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem műszaki doktori iskolájának elvégzését követően avatták.

– Szerencsés vagyok, mert a tűzoltóságnak mindkét szakterületén dolgoztam, tűzoltás-mentés vezetői feladatot mintegy kétezer esetben láttam el. Árvízi védekezésben két egymást követő évben is részt vettem. Tűzvizsgálatból szakértői képesítést szereztem – mondta Kuti Rajmund, aki Győr védelmi bizottságában a város komplex védelmi tervének kidolgozásában is részt vett. Az elmúlt év októberében a Marcalon levonuló lúgos szennyeződés közömbösítésében szakértőként és
koordinátorként dolgozott.

Dr. Kuti Rajmund
Dr. Kuti Rajmund


A változtatásokkal kapcsolatban a parancsnok többek között elmondta:
– Az elmúlt három évben a személyi állomány megfiatalodott, ezért nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fiatal kollégák kiképzésére. A mentési gyakorlatok számát növelni kell, mivel egyre több a műszaki feladat, ami az elmúlt évben a több mint ezernégyszáz bevetés közel kétharmadát tette ki.

Kuti Rajmund fontosnak tartja, hogy pályázat útján pénzhez jussanak a laktanya s a tűzoltószerek karbantartására, új felszerelések beszerzésére.

– Ennyi bevetés alatt az eszközök elhasználódnak, cseréjükről gondoskodni kell. Szerencsés helyzetben vagyunk, mert az önkormányzat az önrész megtérítésével támogatja a győri tűzoltóság gépjárműfecskendő- és nagy értékű tárgyieszköz-beszerzési pályázatát. Az állomány stabil, s úgy gondolom, ütőképes, főképp, ha a fiatalok a kiképzés során elsajátítják a kellő ismereteket, megszerzik a kellő rutint – mondta Kuti Rajmund.

Olvasóink írták

  • 1. Scania 2011. április 03. 09:30
    „Semmi mosoly?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint száz véradó a Rádió 1 Győr és az Árkád rendezvényén - fotók!

A Rádió 1 Győr az Árkád Győrrel karöltve április 2-án szombaton, 10:00 órától 16:00 óráig véradást… Tovább olvasom