Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Kincs a szemét között: a rendőrség vizsgálódik

Győr-Kisbácsa - Nem várt sikert hozott a kisgyerekek szemétszedése a fenyves erdőben: egyrészt megtisztították az eddig szemétkonténernek használt területet, másrészt az egyik kissrác arany ékszerekkel teli zacskót talált gyűjtés közben! Az ügyben rendőrségi vizsgálat kezdődött.

Hétfő, 15 óra 9 perc - "Az ügyben folyik a vizsgálat"

A vasárnap talált arany ékszerek kapcsán a kisalfold.hu megkérdezte a rendőrséget, miszerint lehet-e már tudni valamit a kincsekről?

"Az ügyben folyik a vizsgálat, de egyelőre több információval nem szolgálhatok" - mondta megkeresésünkre Kálmán Gabriella, a megyei rendőrség sajtóügyeletese.

Átadták az ékszereket a rendőröknek  

"Szám szerint 33-an voltunk. Kevesebbre számítottam, így nagyon örülök. Az egyik résztulajdonos, Kovács Gyula végig a helyszínen volt, és biztosította a szemeteszsákokat, ruha kesztyűket, az elszállítást, és még szendvicseket is készített a szorgos gyűjtőknek.

A másik résztulajdonos, Nemeskéri Attila üdítőket biztosított. Szeretném megköszönni nekik ezt a pozitív hozzáállást, s édesanyámnak is, aki szintén rengeteget segített!" – kezdte népszerű bloggerünk, Vass Vera, aki kistestvéreivel megálmodta az erdő megtisztítását, s meg is szervezte az akciót.


Kicsik, nagyok közösen szedték a szemetet. Az arany ékszereket a rendőrség kérésére nem fotóztuk le.
 
Kicsik, nagyon egyaránt lelkesen szedték az eldobált hulladékokat. Autóüléstől kezdve ágyig mindenfélét rejtett a kis erdő, sőt még "kincset" is.

Az egyik kisgyerek ugyanis arany ékszerekkel teli zacskót talált az erdő közepén! A szervezők az értékesnek tűnő ékszerekről értesítették a rendőrséget, s természetesen át is adták azokat.

"Jó volt, remélem, jövőre is lesz ilyen. Gyönyörű lett az erdő" - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak az egyik picur búcsúzóul.

A tulaj köszönete

"Érdekesnek tartom, hogy akik anno nagyon védték az erdőt, azok közül most csak néhányan jelentek meg. Pedig értesítettük az egyesületeket.

Szeretném megköszönni Hajzok Mihálynak a szemétszállításában, Nagy Mónikának a szendvicsekben való segítséget. Hiányoltam még a volt önkormányzati képviselőt is, aki szintén a kiserdőt védte, s külön meghívtam. A gyűjtés során előkerült egy kis nejlontasak is, amit egy kisgyerek talált meg, s jelentős kincset rejt. Ez volt a hab a tortán, hisz hátha ezzel megtaláltuk más(ok) rég hiányolt értékeit" - jegyezte meg a különleges szemétgyűjtésről Kovács Gyula, az erdő tulajdonosa.

Egyébként ha habot nem is, de fagyit kaptak a gyerkőcök - az Adria Gelato jóvoltából. Köszönet érte, jó ügyet szolgáltak! 

Korábban

Ha egy hétéves kisgyerek tisztában van a szemételés minde bűzével, akkor a felnőtteknek miért nem jut eszükbe? – szól a költői kérdés.

Persze, a legjobb megoldás, amikor elmélkedés helyett lehajolunk, s felszedjük más szemetét.


You need to upgrade your Flash Player.

Get the latest flash version here.

Hétéves kislányok disputája a szemetélésről.


Egyik legnépszerűbb bloggerünk jópofa akciója

A lényegre térve: Kisbácsán áll egy fenyves erdő, mely ugyan magántulajdonban van, de az emberek átjárnak rajta, s mit sem törődve eldobják a szemetüket.


Biztos nem a saját lábán vándorolt a szemét az erdőbe. Biztos.
Biztos nem a saját lábán vándorolt a szemét az erdőbe. Biztos.


Látván az áldatlan állapotokat a kisalfold.hu egyik legnépszerűbb bloggere, Vass Vera és két kistestvére elhatározta: hétvégén kitakarítják az erdőt!

Az akció időpontja: 2009. május 9. (szombat) 9 óra.

Helyszín: Aranyhomok utca melletti fenyves erdő.

Minél több kéz, annál kevesebb szemét

"A közelben lakó gyerekekre és felnőttekre számítunk elsősorban, s
természetesen nagyon örülünk, ha minél többen csatlakoznak. Úgy gondolom, hogy ez egy jó példa a húgaimnak is.

Plakátokkal hívtuk fel a figyelmet a szemétgyűjtésre, melyet a közeli iskolában, óvodában, boltokban és buszmegállókban helyeztünk el.

Zsákokat, kesztyűket és a szemétszállítást a tulajdonosok biztosítják, de azért aki esetleg tud, hozhatna nagyobb szemeteszsákokat" – mesélte lelkesen Vera.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. xo16zy 2009. május 11. 20:13
  „"Kincs a szemét között: a rendőrség vizsgálódik"

  Elnézést kérünk, a szerkesztőprogramunk a mai nap meghibásodott. A cikk eredeti címe:

  A szemét rendőrség: kincs között vizsgálódik.”
 • 31. AHA. 2009. május 11. 08:16
  „Meg ugyebár volt egy pécsi választás is tegnap!”
 • 30. AHA. 2009. május 11. 08:14
  „pampus
  Úgy el vannak dugva mintha nem is rólunk lenne szó!
  Nem éri meg a címlapra tenni?”
 • 29. AHA. 2009. május 11. 08:12
  „Hahó! Ébresztő! Kedves Kisalföld! Már nagyon unalmasak ezek a több napja szereplő ócska bulvárcikkek!
  Jó lenne egy kis napi aktuális politikai tájékoztatás is. Ezeket meg hagyjuk már a Blikknek!”
 • 28. pampus 2009. május 11. 08:12
  „Adótörvényekről és a 13. havi nyugdíj eltörléséről döntenek
  Hétfőn szavaz az Országgyűlés a 2009-es adóváltozásokról és a nyugdíjrendszert érintő módosításokról is, valamint szintén hétfőn dönthet a parlament a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, és a Duna Televízióért felelős Hungária Közalapítvány kuratóriumi elnökségének új tagjairól.
  1 hozzász
  2. pampus 2009.05.11. 08:04
  Ennél már csak a kőkorszaki kőbaltás nyugdíj reform volt humánusabb! Akkor egy jól irányzott ütéssel meg volt oldva az felesleges öregek sorsa. Gödör meg volt bőven ahova belökték Őket! Ma meg addig dolgoztatják Őket míg maguktól föl nem dobják a bakancsot! Ezért veszik el a nyugdíjuk egy részét is, hogy mielőbb megpusztuljanak,ha már nem lehet kihasználni erejüket és tudásukat!
  AHA ezt még neml áttad?”
 • 27. AHA. 2009. május 11. 08:08
  „Hahó! Ébresztő! Kedves Kisalföld! Már nagyon unalmasak ezek a több napja szereplő ócska bulvárcikkek!
  Jó lenne egy kis napi aktuális politikai tájékoztatás is. Ezeket meg hagyjuk már a Blikknek!”
 • 26. pampus 2009. május 11. 06:15
  „Arany Középút " kincstalálása" és a gyerekek sikerélménye a kezdet a modern rabszolgatartás kezdete! Nem is fognak szakszervezetbe tömörülni a jövő építői! Csak így tovább! A Magyart már gyerekkorába el kell kezdeni hülyíteni! Lehet, hogy a Győrben guberálók elesettek is a kincsért és nem az életüket fenntartó dolgokért guberálnak?”
 • 25. AranyKözépút 2009. május 10. 21:54
  „Jó persze, ezek nagyon lényeges dolgok és valóban nem kéne a közüzemi szolgáltatóknak a nyereségképzést megengedni, hisz első a köz szolgálata, de ne keverjük ide a témát. Ne vegyük el a gyerekek kedvét. Ez egy klassz kezdeményezés volt, rendes felnőttekkel és rendesek voltak az égiek is:), hisz plusz egy sikerélményt /"kincs-találás"/ adtak a gyerekeknek.”
 • 24. éaa 2009. május 10. 20:55
  „Kedves Anonim01! Köszönöm, nem tudtam ezt a szolgáltatást, de nem is rólam van szó, bár nem értem az 1köbméteres korlátot!
  Miért kell óriási nyereséggel szolgáltatnia a szemétszállítást? Schneider Mátyás óta változott 1-2 dolog. Kötelező igénybe venni, mindíg változó szempontok szerint határozzák meg a tarifát és nagyos sok az illegális lerakóhely. Legyen ingyenes a környezetvédelem miatt! Nem lesz, mert osztani kell a nem tudom hánytagú igazatóságnak, munkehely kell a haveroknak és még ki tudja milyen szempontok? pa, pa, pa, pa pa...
  Üdv.”
 • 23. Anonim01 2009. május 10. 18:57
  „Kedves éaa!
  Ha nem tudnád Én mindenkinek és neked is figyelmedbe ajánlom.
  A szeméttelepre Győrben egy köbméterig ingyen be lehet vinni a hulladékot.
  Akár napjában töbször is fordulhatsz.
  Mégis ötven méterre már kidobják a zsák szemetet és nem viszik be.
  Üdv.”
 • 22. éaa 2009. május 10. 18:05
  „Ez a tisztítsuk meg az erdőt, tisztítsuk meg a folyópartot, -SZERINTEM - jó nagy hülyités. Az önkormányzatnak fizetünk a szemét begyűjtésért, aztán az önkormányzat környezetvédelem címen pénzt költ az illegális szemétlerakók felszámolásásra. Mi lenne, ha egy-két évig nem kellene szemétdíjat fizetni? Mindenki ingyen vihetné a kidobni való holmiját a telepre. Reményeim szerint így megspórolható a környezetvédelemre költött pénz. Közben az emberek is látnák nem fújja a szél a reklámszatyrokat nem raknának le bontási törmelék a csanaki vasút és autópálya közelében. Óh de szép ...! i”
 • 21. pampus 2009. május 10. 17:35
  „Éljen a cenzor!”
 • 20. ZéZé 2009. május 10. 16:08
  „Jók voltatok ! Gratula.
  Remélem jövőre már nem lesz ilyen akció. Mert nem lesz rá szükség...
  üdv”
 • 19. AranyKözépút 2009. május 10. 15:58
  „Fülöpné, pampus. Szánalmasak vagytok. PONT”
 • 18. zsike1968 2009. május 10. 15:49
  „Javasolnám hogy a gyerekek kapják meg a talált kincs árát, hogy z iskola vásároljon nekik akár ajándékot akár készségfejlesztő eszközöket a részükre!
  Megérdemlik a munkájukért cserébe!!”
 • 17. hajni.horvath 2009. május 10. 15:42
  „A szemétszedési akciót ellenzők a saját sekélyes lelkivilágukról tesznek tanúbizonyságot.
  Gratulálok Vass Verának az ötletért, a résztvevőknek a kivitelezésért.
  A gyerekek felelősségteljes gondolkodást,környezettudatos magatartást és összetartást tanultak,jó levegőn jól érezték magukat,.
  Akit ez "zavar",azt pedig csak sajnálni tudom.
  FülöpViktorné!
  Kérem ne csináljon mártírt a gyerekekből,ugyanis nem azok.A gyereknevelés nem arról szól,hogy semmit nem kell csinálni és mindent készen kapunk a "popónk" alá.Illetve sajnos sok helyen arról szól.S többnyire azok a gyerekek érzik úgy,hogy nekik minden "alanyi jogon jár",felnőttként pedig döntés- és életképtelenek.
  Higgye el,azok a "kiszolgáltatottak",akik ilyen és ehhez hasonló akciókon részt vesznek,sokkal felelősségteljesebben szemlélik majd az életet ,a környezetüket,mint az anyuci-apuci által "megkímélt", chip-cola-tv trión felnövőm,szalmaszálat keresztbe sem tevő "szerencsések".”
 • 16. _Zoli_ 2009. május 10. 15:19
  „Hát igen! Pampus látod a gyerekek ezzel nekünk mutatnak példát. Néha szívesen elmennék én is önként ilyen munkát végezni ingyen. Pampus, ha a Te fajtád meg nem szórná szét a szemetet akkor erre a példamutató munkára sem lenne szükség!!!!!!!!!!!!”
 • 15. hp 2009. május 10. 14:43
  „Kedves Hozzászólók!
  Miért kell mindenre negatívan reagálni? Ha ennyi felnőttnek nem tetszik, hogy a gyerekek segítettek a szemétszedében miért nem csatlakoztak ők a munkához? Egyébként semmi elítélendő nincs abban, ha a gyerekeket hozzászoktatjuk ahhoz, hogy óvják környezetüket, ne szemeteljenek! Több településen rendeznek hasonló akciót iskolás gyermekek közreműködésével (melyhez természetesen a szülők is csatlakozhatnak!), s a tapasztalatok szerint ezek a gyermekek az elvégzett munka eredményét látva sokkal jobban ügyelnek környezetük tisztán tartására.”
 • 14. pampus 2009. május 10. 12:50
  „moderálva”
 • 13. veronikacska 2009. május 10. 12:26
  „Nem értem, hogy miért kell mindenhez igy hozzáállni. A gyerekek nagyon élvezték, nem kényszerből jöttek, és a gombóc fagyiról is csak a legvégén értesültek. Szóval nem a jutalomért jöttek...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai: rendszerváltás Pécsett

Győr - Borkai Zsolt győri polgármester levélben gratulált hétfőn Páva Zsoltnak, aki vasárnap a… Tovább olvasom