Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Kínai nyelvtanfolyam indult a Móra-iskolában: ez egy kicsit kínai egyelőre - fotók

2012 szeptemberében térítésmentes kínai nyelvtanfolyam indult az Adyvárosi Főigazgatóság Móra Ferenc Középiskolájában.

Az anyanyelvi oktató, Zeng Yun által tartandó nyelvórákat a Széchenyi István Egyetem Idegen Nyelvi Oktatási Központjának és az ELTE Konfuciusz Intézetének együttműködése tette lehetővé.

Az érdeklődő diákok heti két órában pillanthatnak bele a kínai nyelv rejtelmeibe, ismerkedhetnek a kínai kultúrával.

Az órákon legnagyobb számban a kommunikációs szakközépiskolás diákok képviseltetik magukat, hiszen számukra nem gond közvetítő nyelvként használni a metakommunikációs elemeket is.


A diákok heti két órában pillanthatnak bele a kínai nyelv rejtelmeibe.

"Emlékszem, amikor megtudtam, hogy a Móra-iskolában kínaiul is lehet majd tanulni, az osztállyal együtt én is nagyon izgatott lettem" - idézte fel gondolatait az egyik diák.

"Az első találkozás alkalmával még csak időpont-egyeztetés, majd kölcsönös ismerkedés történt, ám már akkor kíváncsian szemléltük a fiatal oktatót.

Aztán a nyelvleckék is elkezdődtek. Az első két órán az angolnyelv-használat miatt kissé nehezen értettük meg egymást, mégis egymásra hangolódtunk. Megtanultunk köszönni, megköszönni valamit, viszonozni a jókívánságokat. A harmadik alkalommal már eredményesebben kommunikáltunk.

A foglalkozások végén kínaiul búcsúzunk el és köszönjük meg az órát. Bár a kérdésekre a válaszok még magyarul jutnak először eszünkbe, kóstolgatjuk mind a kínait, mind az angolt. Kommunikációs zavar esetén a tanárnő fiatalos lendülete, mosolygós lénye van segítségünkre" - mesélte.

Olvasóink írták

  • 1. Tapmancs 2012. október 24. 19:34
    „Ahogy nézem a tanítónéni miatt már érdemes elmenni, hehe. :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Már készülünk a kormányváltásra

"Abban ma már a demokratikus oldal minden szereplője egyetért, hogy legyőzhető ez a parlamenti többség" - mondta Simon Gábor Győrben. Tovább olvasom