Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Kínába mehetne a fuvolista

Fuvolatudásával érdemelt ki a 14 éves Sinkó Dalma egy 15 napos kínai utat. Ám csak akkor juthat el a távoli országba a tehetséges és szorgalmas győri kislány, ha szponzort talál.
Dalma amellett, hogy kitűnően tanul, szolfézs- és hegedűversenyeken is helyezéseket ért el, iskolája vonószenekarában szólamvezető, fuvolásként egy kvartett tagja. Azt hihetnénk, hogy ennyi elfoglaltság mellett másra nem is marad ideje, de a szorgalmas kislány a Kínába jutás lehetőségével kecsegtető pályázatot meglátva újabb célt tűzött ki maga elé. A felhívásra két produkcióval készült és gyakorlásának eredményeként olyan jól szerepelt az országos válogatóversenyen, hogy lehetőséget kapott az utazásra. Ám ezt csak akkor használhatja ki, ha családja előteremti az ehhez szükséges költséget, mintegy 300 ezer forintot.
A pályázatot kiíró és a külföldi fellépéseket szervező alapítvány csak a kinttartózkodás felét fedezi. Dalma édesanyja viszont nem tudja kiegészíteni ezt az összeget, mert közalkalmazotti fizetésből két gyermeket egyedül nevel. Így csak szponzori támogatás révén teljesülhetne a vágya a tehetséges kislánynak, akinek más módon lehetősége se nyílna külföldi utazásra. Keményen megdolgozott nyereményéért, ezért édesanyja úgy véli, megérdemli, hogy nyáron láthassa a kínai nagy falat, a Tiltott Várost, a pekingi állatkertet, az Ég és Föld templomát. Aki utazását támogatni szeretné, hívja fel a 20 / 478-5801-es telefonszámon Sinkóné Bense Juditot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyja a Heti hetest

Havas Henrik, a népszerű televíziós újságíró Győrben dedikálta legújabb, "Szeretők" című könyvét.… Tovább olvasom