Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kimondták: hibázott a veszprémi kórház - képgaléria

Másod fokon is megnyerte Győrben a pert az a felsőörsi fiatalember, akinek a motorbalesete kapcsán kialakult gárgangréna miatt combközépből ke kellett amputálni a lábát.
A Győri Ítélőtábla közbenső ítéletében megállapította a veszprém megyei kórház felelősségét a fertőzés kialakulásában.


Fotók: Mészáros Mátyás
A most 33 éves Baumgartner József a felsőörsi erdőben motorozott, a sáros úton elesett, jobb bokája sérült. A sérülés kezelése kapcsán a kórház megállapította a jelentős elmozdulással járó, darabos törést, megműtötték, majd három nappal később észlelték a gázgangrénát. Mivel a lábszáron az összes izom elhalt, a magas combszintű amputáció mellett döntöttek. A műtétet követő vizsgálatok alapján a felperes sebváladékából baktériumot mutattak ki. A felperes keresetében az alperes kártérítési felelősségének megállapítását és marasztalását kérte arra hivatkozással, hogy az alperes sérülés ellátása során nem tartotta be a jogszabályban és a kórházi előírásban foglaltakat, és ezzel összefüggésben alakult ki az állapota. A kórház és biztosítója a kereset elutasítását kérte, hivatkozva arra, hogy a felperes, mivel jogosítvány nélkül motorozott, maga is közrehatott az állapota kialakulásában.

Már az első fokú bíróság is úgy vélte, hogy a jogosítvány kérdése nem függ össze a hibával. Miután pedig az alperes a mellett kardoskodott most, hogy a fiatal férfi maga is tehet a gázgangréna észlelésének elmaradásról, dr. Lezsák József tanács megállapította: nem a késői észleléshez, hanem már magához a kialakuláshoz fűződik felelőssége a Cholnoki-kórháznak.

Baumgartner József ügyvédjével ezután nyújthatja be követelését a kártérítés iránt, előzetes elmondásuk szerint tízmilliós nagyságrendű összegben gondolkodnak.

Olvasóink írták

 • 7. Pikulics 2012. október 12. 11:07
  „Saját felelötlenség + orvosi mühiba= elvesztett láb. Az üszkösödést orvosi mühiba okozta, nem látták el megfelelöen a sebet. Nem tisztitották ki rendesen, antibiotikumot sem adtak. Mai magyar egészségügyi valóság. A Petz Aladárban egy WC látogatás is halálos betegséget tud okozni!”
 • 6. ATXadmin 2012. október 12. 07:04
  „az orvosi részbe nem akarok beleszólni nem értek hozzá de ki mondta neki hogy motorozzon erdőben?jogsi nuku? <moderálva> Az orvosok is emberek és sajnos nem lehet mindenkit 100%-an meggyógyítani ........”
 • 5. HarconaMarcos 2012. október 11. 22:27
  „A gáZ(!)gangrénát nem orvosi műhiba szokta okozni, hanem a sebbe jutó baktériumok. Már főleg, ha sáros, stb. helyen történik a sérülés. Ha rögtön azzal nyit az orvos, hogy bokából vágunk, mert másképp fertőzésveszélyes, akkor mit mond a beteg? Persze itt volt a hiba, hogy nem írattak vele alá ilyen nyilatkozatot, hanem ehelyett a lábát műtötték.”
 • 4. AranyKözépút 2012. október 11. 17:45
  „Sajnos ilyen kemény az orvosi hivatás: ha hibázik, annak nagy az ára: akár egy láb, akár egy élet, akár 10-20 millió forint.”
 • 3. Mankapunka 2012. október 11. 16:06
  „Mit hittek,istenek dolgoznak a kórházakban,hogy mindenki megtudna gyógyítani 100 %-osan.

  Sokan el vannak tévedve,hogy istengyártóba járnak,ha baj van. Orvos is ugyanolyan halandó. Bíróságok is elég bénák esetekben. Tény,hogy nem egy nagy jogállam ez a hungarisztán.”
 • 2. Madarász 2012. október 11. 14:06
  „Ha nem motorozott volna az erdőben, ahol amúgy sem illik, főleg nem jogosítvány nélkül, nem esik baja. Remélem jól megbüntették, minimum a kártérítés többszörösére és a többi huligán tanul belőle. Az ilyen maguknak és másoknak károkat okozó, felelőtlen embereket valahogy Gonzóhoz hasonlóan én sem tudom sajnálni.”
 • 1. gonzo 2012. október 11. 13:59
  „Épp a hétvégén jártam a felsőörs-környéki erdőkben-hegyekben,össze is futottam eme fiatalember fajtársaival a hegytetőn.Szeretjük nagyon a krosszmotorosokat meg a quadosokat,főleg mikor húszasával gyúrják szét az erdőt és lassítás nélkül húznak el melletted a kétembernyi turistaúton.Így én ezt a történetet kicsit másképp szemlélem mint az átlag.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kimondták: hibázott a veszprémi kórház

Másod fokon is megnyerte csütörtökön Győrben a pert az a felsőörsi fiatalember, akinek a… Tovább olvasom