Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Kimondták: hibázott a veszprémi kórház

Másod fokon is megnyerte csütörtökön Győrben a pert az a felsőörsi fiatalember, akinek a motorbalesete kapcsán kialakult gárgangréna miatt combközépből ke kellett amputálni a lábát.
Másod fokon is megnyerte csütörtökön Győrben a pert az a felsőörsi fiatalember, akinek a motorbalesete kapcsán kialakult gárgangréna miatt combközépből ke kellett amputálni a lábát. A Győri Ítélőtábla közbenső ítéletében megállapította a veszprém megyei kórház felelősségét a fertőzés kialakulásában.

A most 33 éves Baumgartner József a felsőörsi erdőben motorozott, a sáros úton elesett, jobb bokája sérült. A sérülés kezelése kapcsán a kórház megállapította a jelentős elmozdulással járó, darabos törést, megműtötték, majd három nappal később észlelték a gázgangrénát. Mivel a lábszáron az összes izom elhalt, a magas combszintű amputáció mellett döntöttek. A műtétet követő vizsgálatok alapján a felperes sebváladékából baktériumot mutattak ki.

A felperes keresetében az alperes kártérítési felelősségének megállapítását és marasztalását kérte arra hivatkozással, hogy az alperes sérülés ellátása során nem tartotta be a jogszabályban és a kórházi előírásban foglaltakat, és ezzel összefüggésben alakult ki az állapota. A kórház és biztosítója a kereset elutasítását kérte, hivatkozva arra, hogy a felperes, mivel jogosítvány nélkül motorozott, maga is közrehatott az állapota kialakulásában.

Már az első fokú bíróság is úgy vélte, hogy a jogosítvány kérdése nem függ össze a hibával. Miután pedig az alperes a mellett kardoskodott most, hogy a fiatal férfi maga is tehet a gázgangréna észlelésének elmaradásról, dr. Lezsák József tanács megállapította: nem a késői észleléshez, hanem már magához a kialakuláshoz fűződik felelőssége a Cholnoki-kórháznak.

Baumgartner József ügyvédjével ezután nyújthatja be követelését a kártérítés iránt, előzetes elmondásuk szerint tízmilliós nagyságrendű összegben gondolkodnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szük Ödön kiállítása Gyirmóton - képgaléria

A kiállítást megnyitotta Pollreisz Balázs és a vendégeket köszöntötte K. Szabó Mária. Tovább olvasom