Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kimerítik a régiós keretet

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács idei elképzelései teljesültek, több mint 10 milliárd forintot juttatnak a pályázóknak – jelentette be szerdán Balogh József.

A tanács elnöke beszámolt róla, hogy a kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztésekre benyújtott pályázatok közül 7 kisváros 350 millió forintos keretösszeget nyert el, közülük kettő megyei: Csorna és Fertőd.

Csorna a városháza energiaracionalizálással egybekötött felújítására 48 millió 653 ezer forintot, Fertőd pedig a helyi Haydn sétány kialakítására 50 milliót nyert. A kiírásra egyébként összesen 14 pályázatot küldtek be, a bírálóbizottság felét találta támogathatónak. Az egyelőre elutasítottak közül ötöt tartaléklistára helyeztek, számukra az irányító hatóságtól pénzátcsoportosításra kérnek lehetőséget.

A kisvárosi fejlesztésekre benyújtott pályázatok közül 7 kisváros 350 millió forintos keretösszeget nyert el, közülük kettő megyei: Csorna és Fertőd.

Balogh József bejelentette: az úgynevezett ˝turisztikai desztináció menedzsment˝ célra benyújtott három pályázat közül egyet, a bükfürdőit érdemesítették támogatásra. A megmaradt pénzt átcsoportosították a balatoni hasonló célú pályázatok nyertesei számára.

Az elnök megjegyezte: az Európai Unió elvárja, hogy jövő év végéig legalább húszmilliárd forintot fizessenek ki fejlesztésre, csak így érhető el, hogy ne csökkentsék a következő időszakra rendelkezésre álló keretet. A jövő évi ütemezés ismeretében a teljes rendelkezésre álló összeg felhasználását nem tartja lehetetlennek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázhúsz diplomás

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai-karának sikeresen diplomázott hallgatói szerdán vehették át… Tovább olvasom