Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Kilókban a jó szándék

Győr-Moson-Sopron - Március 1-jén vonják be az 1 és 2 forintosokat. Az őszi bejelentés óta sok millió érme áramlott vissza a nemzeti bankba. Ezzel párhuzamosan egyre több a jótékony célú gyűjtés.
A győri Bisinger Óvodában a szülők javaslatára két szervezet javára gyűjtik az 1 és 2 forintosokat, a Lurkó Alapítványnak és az Emberek az Állatokért Alapítványnak. Pécsi Miklósné óvodavezető szerint így megtanulják az óvodások, hogy segítsék a rászorulókat. Az ugyancsak győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolában az egyik tanár ötlete volt a gyűjtés, a pénz felhasználásáról a diákok döntenek.

A győri Bisinger Óvodában a kicsik lelkesen számolják a dunsztosüvegekbe a forintokat. Megtanulják, hogy így is lehet segíteni. Fotó: H. Baranyai Edina


A Jedlik-iskolában a porta mellett, egy szép ládában sorakoznak az ötliteres üvegek. Egy már meg is telt. Domonkos László igazgató a Kisalföldnek elmondta: ötletlistát állítanak össze, és a diákok dönthetik el, mire költik az összeget. Mindenképp az iskola leromlott infrastruktúrájának javítására áldoznak.

Az evangélikus egyház óvodáinak támogatására gyűjt. Ócsai Zoltán lelkész elmondta: az iskolájukban és templomaikban elhelyezett edényekbe már sokkilónyi érme került.

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány munkatársai a megyei kórház gyermek intenzív osztályán helyeztek ki gyűjtődobozt, a cél a részleg eszközbeszerzésének támogatása. Horváth Eszter elnök elmondta: egy-egy berendezés több millió forintba kerül, mégis nagy adomány a sok apró, mert az alapítvány feladata az eddig megvásároltak szervizelése is. Most épp egy mobil röntgenkészülékre gyűjtenek. Ami van, az több mint húszéves, nagyméretű, nehézkes a használata és korszerűtlen.

Szétválogatás nélkül is átveszik
Az 1 és 2 forintosok jótékony célú gyűjtését a Magyar Nemzeti Bank az érmék átvételével támogatja. Az aprót február 29-ig, nagy mennyiségben és csomagolásban is beváltják, méghozzá díjmentesen és szétválogatás nélkül. A gyűjtés jellegét – hogy valóban 1 és 2 forintosokra koncentrál, illetve jótékony célra fordítják-e – vizsgálhatják. Az előzetes regisztrációról és más fontos információkról továbbiak a www.forint.hu honlapon.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre népszerűbb a közösségi ház

Győrszentiván - Csaknem fél éve várja vendégeit a szeptemberben átadott győrszentiváni Molnár Vid… Tovább olvasom