Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Kilépett a Fidesz-frakcióból Horváth Vilmos

Egy fővel csökkent a Fidesz-frakció létszáma a győri közgyűlésben, Horváth Vilmos ugyanis – váratlanul – lemondott frakciótagságáról, a politizálást függetlenként folytatja. Mi történt a háttérben?

A győri közgyűlés legutóbbi ülésén jelentette be Borkai Zsolt polgármester, hogy Horváth Vilmos kilép a Fidesz-frakcióból, s függetlenként folytatja a városi politizálást. Látszólag minden előzmény nélküli volt a szakítás, valaminek azonban történnie kellett – portálunk az érintettek megkeresésével próbálta megtudni az okot. Úgy tudjuk, Horváth Vilmos írásos lemondása a frakció többségét is váratlanul érte, olyannyira, hogy számukra is a közgyűlés előtti este, illetve a másnapi ülés kezdetekor derült csak ki a kilépés ténye.

De mi lehetett az ok? Az autentikus választ Horváth Vilmos tudná megadni, de ő egyelőre nem kívánta kommentálni a döntését.

A Fidesz-frakció általános tartalmú közleményt adott ki, amelyet néhány sorral lejjebb részletesen is olvashatnak. Portálunk információi szerint, a háttérben a kopogtatócédula-gyűjtés állhat: Horváth Vilmos a 7-es választókerület (Adyváros) képviselője, nem hivatalosan annyit mondtak el a párthoz közel állók, hogy a képviselő és a kampánystáb között az aktivisták miatt lett nézeteltérés, nem egyeztették, ki, hol és kikkel gyűjti az ajánlószelvényeket.

Horváth Vilmos nem volt a Fidesz-frakció kulcsembere, a tavaly készített összesítésünkben a legcsendesebb képviselők egyikeként szerepelt – a tekintetben legalábbis, hogy ritkán szólalt fel. A frakción belül viszont úgy ismerik, mint aki hirtelen képes felhorkanni egy-egy vitás kérdésben, nézeteiben pedig a radikálisabb vonalat képviseli. Korábban más párthoz is kötődött, vagyis nem évtizedes arca a helyi pártszervezetnek – ha így nézzük, nem nevezhető megrázónak a távozása. Az a gyorsaság azonban, amellyel volt frakciója leváltotta az összes bizottsági (önkormányzati és felügyelőbizottsági) tagságáról is, meglepőnek tűnhet. Tény, hogy már a legutóbbi közgyűlésen megszavazták utódait a bizottságokban; függetlenként Horváth Vilmosnak már egyikben sincs helye.

Végül akkor a Fidesz-frakció közleménye, amelyet Somogyi Tivadar frakcióvezető tett közzé megkeresésünkre: ˝Horváth Vilmos úgy döntött, hogy kilép a frakciónkból. Saját elhatározásából hozta ezt a döntés, amit mi tudomásul veszünk. A Fidesz egy demokratikus párt, ahol mindenkinek lehet véleménye, és ezt el is mondhatja. Horváth Vilmos kilépési szándékát levélben jelezte a polgármester úr felé, mi pedig elfogadjuk ezt. Nem történt semmi, frakciónk továbbra is meggyőző többségben teszi a dolgát a városért, Győr épüléséért, fejlődéséért.˝

Olvasóink írták

 • 16. adalfold 2010. március 06. 19:51
  „LÁTJA, HOGY JŐ A VIKTOR DIKTATÚRA. NEM AKAR A MAGYARORSZÁG FELVÁSÁRLÁSÁT HIRDETŐ IZRAELI LIKUD PÁRT MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGESÉNÉL A FIDESZNÉL MARADNI.
  ÚGY NÉZ KI, EGY BECSÜLETES HAZAFIT ,,VESZTÜNK" EL.
  :(:(
  HAJRÁ JOBBIK!”
 • 15. sziszifusz 2010. március 06. 14:08
  „Nem szabad bántai - világos értékrendű,iránymutató/már akkor!/ ősi magyar orvos aki a hatvanas években már olvasta a Magyar Nemzetet!Ügyeletben.”
 • 14. galamblelkü 2010. március 06. 09:07
  „12 Révfalusi-szunyog.Én is csodálkozom,hogy mit keres a Fideszbe vagy hogy kerülhetett oda.A Rendelöben a létszámcsökkentést ,mivel Ő az igazgató,csak az eltársai uszták meg.”
 • 13. csalán 2010. március 06. 07:44
  „De ki az a Horváth Vilmos? Négy évig a nevét sem sikerült hallani, illetve olvasni...”
 • 12. Révfalusi-szúnyog 2010. március 05. 22:00
  „Ez a Somogyi, a volt munkásőr egy akkora pénisz, hogy hugyozni lehetne vele. Egy pinnakukkoló.”
 • 11. Goldmund 2010. március 04. 22:44
  „Nem biztos, hogy az dolgozik sokat, aki sokat szólal fel a közgyűlésen. Van, aki imád szerepelni és mindenhez hozzászól valami hülyeséget.
  Viszont előterjesztések készítése, koncepciók megvitatása a frakciókon belül történik, szerintem az a fontosabb munka.”
 • 10. hozzászóló1000 2010. március 04. 20:49
  „Lehet, hogy megválasztották a választók, de ha ő a legkevesebb hozzászólást produkálta a Közgyűlésben, akkor valószínűleg nem túl jól képviselte a választói érdekeit. Borítékolom, hogy átmegy a Jobbikba, de sokra nem viszi. Nem túl karizmatikus személyiség.”
 • 9. janika 2010. március 04. 18:41
  „Lehet,hogy átlép a Jobbik-hoz? ha felveszik atagságba ott még csinálhat is valamit a pénzéért.”
 • 8. Robusto 2010. március 04. 13:45
  „Somogyi Tivadar utolsó mondata nem kis propagandaszöveg... Előre a szebb, boldogabb jövőért, elvtársak!”
 • 7. reális 2010. március 04. 10:24
  „Amit csinálnak az már neki is sok volt.”
 • 6. Goldmund 2010. március 03. 21:36
  „Somogyi Tivadar: A Fidesz egy demokratikus párt, ahol mindenkinek lehet véleménye, és ezt el is mondhatja.

  :-))))))))))))))))
  Mádi László megpróbálta. 20 év Fidesz-hűség után egy szempillantás alatt úgy rúgták ki, hogy lába sem érte a földet.”
 • 5. gyorri 2010. március 03. 15:58
  „Horváth Vilmos képviselő a közelgő fideszes választási győzelem küszöbén kilépett a Fidesz-KDNP frakcióból és a Fideszből. Talán azért, mert valami nagyon nincs rendben Borkai Zsolt polgármester, helyi fideszes vezér és jobbkeze, Bolla Péter (állítólag ő az igazi vezér) házatáján?”
 • 4. Accra 2010. március 03. 12:46
  „csigabiga, mi ebben a demokratikus? Kilépett, mert nem értett egyet. Pont. És hogy jön ide az MDF? Ott is történnek kilépések.”
 • 3. Petrarca 2010. március 03. 12:11
  „Nem bírta tovább a gyomra!
  Minden elismerésem, Vili-bá!”
 • 2. laposibenö 2010. március 03. 10:47
  „"Nem történt semmi.." Ejha! Ennyit számít a Fidesznek a választók képviselete?”
 • 1. csiga_biga 2010. március 03. 08:45
  „A Kisalföld egyre színvonaltalanabb oknyomozó írásmódját lehetséges, hogy nem kellene ennyire erőltetni... Már többször láttam, hogy mindenkinek tele van vele a hócipője.
  A cikkhez: végre egy párt, ami tényleg demokratikusan működik - nem ám ilyen Dávid Ibolya féle pártdiktatúra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hívek fogták el a betörőt a plébánia udvarán

A mise alatt tört be a kisbácsai plébániára egy férfi vasárnap, összeforgatott mindent, de a széfet… Tovább olvasom