Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Kilencvenmilliós támogatásból tanulnak

Tét - Újabb és újabb embereket vesz fel a válság ellenére a Sokoró Ipari és Kereskedelmi Kft., és továbbképzésüket is biztosítja.

Az előbbire az ad alkalmat, hogy új piacokat talált, az utóbbira egy pályázati siker.

Munkahelymegőrző támogatást nyert uniós és állami forrásból a Sokoró kft.: a 91,4 millió forintból idén 350 dolgozójának mintegy 40 százaléka, 139-en vehetnek részt képzéseken. A nyelvi, a menedzsment-, a logisztikai és a számítógépes oktatás jellemzően a szellemi foglalkozásúakat érinti, de szakirányú ismereteket bővítő tanfolyamokat is indítanak (hegesztés, nehézgépkezelés, darukötözés).

A válság miatt a téti cég sem kerülhette el a létszámleépítést, de az elmúlt év második felében már mintegy 80 munkavállalót vett fel vagy vissza. Ez azért sikerülhetett, mert termékfejlesztésekre törekszik. A győri Széchenyi István Egyetemmel közösen többek közt egy mezőgazdasági és erdőgazdasági melléktermékeket felhasználó kazán kialakításán dolgozik. A forgácsoló és a hegesztési technológiáit is korszerűsíti, hogy vasúti szerkezetekkel foglalkozhasson. Az újító hozzáállásnak köszönhető, hogy részt vett egy csehországi napkollektormező fémszerkezeteinek gyártásában.

– A fejlesztések, a beruházások nem állhatnak le, mert a munkavállalói szakmai ismeretek növelésével teremthetünk új piaci lehetőségeket. Ezek keresése a legfontosabb – állítja Majsa Sándor ügyvezető igazgató. A kft. külkereskedelmi ügyintézője, Jelencsics Rita eddig is fontosnak tartotta, hogy angolnyelv-tudását szakmai szókinccsel bővítse, most kapóra jött neki, hogy kérnie sem kell munkaadóját ennek támogatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégszobor – lopott vízből

A szemtelenségnek is van határa – kommentálták a vízszolgáltató ügyeletesei a legújabb… Tovább olvasom