Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kilencvenhét szemüveggel szebb lehet a világ

Győr - Bő másfél hónap telt el azóta, hogy három szemészorvos és a velük együtt tevékenykedő optometristák egy napra a Szent Anna Otthonba költöztek. Vizsgálóval, orvosi eszközökkel. Az idősek látását vizsgálták, tegnap pedig ünnepélyes keretek között adták át azt a 97 szemüveget, amely így egyénre szabottan készülhetett el.
A 16 éve megalakult Első Győri Lions Club fő célkitűzése (a világban tevékenykedő több száz klubbal együtt) ma is a látássérültek támogatása, és egyre több helyen – gyermekek vagy éppen idősek közösségében, hajléktalanszállón – nagyon is elkél a segítség. Erre is gondolt a klub vezetése Nagy Gábor soros elnökkel az élen, amikor úgy döntöttek, idei akciójukkal a Szent Anna Otthon lakóit támogatják. Ezt köszönte meg Benkovich Ferenc atya az idősek nevében. A Szentlélek-templom plébánosa kifejtette: ha kevesen is, de azért akadnak irgalmas „szamaritánusok", akik készek az áldozatvállalásra, az önzetlen segítségnyújtásra. „Ilyenek a lionsok is, akik sokadjára vállalják a jótékony cselekedetet. Nagy dolog ez, hiszen a mai világ nem mindig az áldozatvállalásról szól. Szerencsére azért akadnak kivételek."

Nagy Imréné és Kovács Istvánné is nagy örömmel próbálta fel a most kapott szemüveget.
Nagy Imréné és Kovács Istvánné is nagy örömmel próbálta fel a most kapott szemüveget.

– Boldog vagyok, nem gondoltam, hogy létezik még ilyesmi – sorolta Kovács Istvánné, aki nemrég költözött az otthonba. – Mindkét szemüvegem használhatatlan volt, pedig az olvasáshoz és a tévézéshez is használom. Fantasztikus a lehetőség, a pillanat, ami most összeköt bennünket.

Varga László Acsalagról költözött az otthonba. Megsúgta, a nyugdíjból – már ami marad – nehezen gazdálkodta volna ki a szemüvege árát. Hálás az ajándékozóknak, a folyosón ülve várta őket, hogy ezt személyesen is elmondhassa.

Tardos Zsófia optometrista Kovács Istvánnénak segít.
Tardos Zsófia optometrista Kovács Istvánnénak segít.

Dr. Kéry Klára szemorvostól lapunk megtudta: a kereteket a mosonmagyaróvári Lions klubtól kapták, a lencséket az Optiris Kft. fizette, az orvosok, optometristák pedig a munkájukat, szabadidejüket adták a jótékony akcióhoz.

– Dr. Lendvai Emmára, dr. Fisi Gabriellára és dr. Haraszti Juditra most is számíthattam, s az Optiris kollektívája is nagyon sokat segített – tájékoztatott dr. Kéry Klára. – Összeszokott, jó csapat a mienk, s az egyik kollégánk, Szeredi Ottó ugyan most kezdett nálunk, de már az első munkanapján természetesnek vette, hogy túlórázik, hiszen a szemüvegek csak így készülhettek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri padlók az olimpián

Győr–Peking - Két tucat focipályát lehetne beborítani azzal a padlómennyiséggel, amelyet a… Tovább olvasom