Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Kilencvenéves a megyeszékhely budapesti nagykövete

Győr–Budapest - A betűvetést a győri gyárvárosi iskolában tanulta, a bencéseknél érettségizett, Budapesten tanult tovább és Kolozsvárott végezte el a jogot. Kilencvenéves születésnapját Gyárvárosba jött megünnepelni dr. Jordán László, akit méltán nevezhetünk Győr budapesti nagykövetének.
Gyárvárosiak, néhány régi barát köszöntötte tegnap 90. születésnapján dr. Jordán Lászlót, aki a győriek baráti körének budapesti egyesületét vezeti már hosszú ideje. Oly hosszú távollét után is tősgyökeres gyárvárosinak érzi magát. Friss élményként idézte fel tegnap a valamikori Dalibor László gyógyszerész úr emlékét vagy dr. Parányi Somáét, sok gyárvárosi szegény család istápolójáét, a kiváló doktorét.

Dr. Jordán Lászlóék négyen voltak testvérek, ő öt gyereket nevelt fel: Tamást, Lászlót, Katalint, Pétert és Máriát, színész és színházigazgató, kiváló építész, városrendező lett belőlük.

Édesapjuk a győri indulás után dolgozott a kultuszminisztériumban, a nagy tervező jogi képviselője volt és ő szervezte meg a szakszervezetek jogsegélyszolgálatát. Győr-szeretete legendás. Érdekes történelmi adalékkal kívánta viszonozni tegnap Győr városának Ottófi Rudolf alpolgármester által tolmácsolt üdvözletét és a várostól kapott Dr. Kovács Pál ezüst emlékérmet. A közelmúltban a reneszánsz ünnepségek alkalmából derítették ki, hogy Mátyás királyunk, az igazságos rend alapítója is volt, miközben vezetett több mint harminc csatát. Ezért javasolta szeretett városának tegnap, hogy amikor szobrot állít majd nagy királyunknak, a szobor talpazatában emlékezzen meg az előbbiről az ország örömére és dicsőségére. Dr. Jordán László tegnapi győri első útja régi iskolájába vezetett, aztán ellátogatott a katolikus parókiára és templomba és a bazilikát sem hagyta ki. Köszönteni akarta lélekben Apor püspököt, aki annak idején összeadta őt feleségével, társával, Sára asszonnyal, aki születésnapi ünnepén is mellette volt.

Jordán Lászlót most is elkísérte felesége, társa, Sára asszony a mostani születésnapi ünnepre. Fotó: Krizsán Csaba
Jordán Lászlót most is elkísérte felesége, társa, Sára asszony a mostani születésnapi ünnepre. Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

  • 2. nyuliejewmelenrene 2008. május 21. 09:17
    „blue staaaarrr”
  • 1. nemmmindegy? 2008. május 21. 08:59
    „Kívánok Nekik még hosszú, egészséges, örömteli, további Győr-hírnév öregbítő életet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy játszótér Öttevényen

A szabványossági vizsgálatot már a település mind a négy játszóterén elvégezték, de mindegyiket… Tovább olvasom