Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kilencszáz forint is számít

Megötszöröződött a múlt héten a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtárba beiratkozók száma, ugyanis ezúttal mindenkinek ingyenes volt ez a lehetőség és az akció még most szombatig tart.


Felnőtteknek kilencszáz forint az éves díj – ha nem érvényes rájuk valamilyen kedvezmény –, de még ez az összeg is sokaknak számít. A legtöbben a spórolást említik annak indokaként, miért most akarnak könyvtári tagok lenni. A városi intézmény vezetői ehhez azt is hozzáteszik, hogy a válság hatására már az elmúlt években emelkedett kismértékben a kölcsönzők száma és még jelentősebb az adatok növekedése, ha azt nézzük, hogy egy-egy beiratkozott hányszor vesz ki hosszabb-rövidebb időre könyvet. A tapasztalatok szerint a gyakran használatos szakkönyveket még megvásárolják az emberek, de szépirodalomra már alig költenek, inkább kikölcsönzik kedvenceiket.

Míg naponta átlagosan tízen szoktak beiratkozni a városi könyvtárba, a napokban ez a szám ötven körüli. Nagy vonzerő az ingyenesség. Most olyanok is jelentkeznek, akik ezt különben nem tették volna meg vagy máshova szoktak járni könyvet kölcsönözni, de kedvezőbbnek ítélték a Galgóczi akcióját. Tavaly egész évben összesen csaknem tízezren iratkoztak be ide és a több mint 253 ezer kikölcsönzött dokumentumból több mint 12 ezer volt a DVD. Ezek népszerűsége nő leginkább, de még mindig a könyvek vezetnek.

Olvasóink írták

  • 1. Accentos 2010. október 12. 12:15
    „Én is most iratkoztam be,bár nekem a tanulmányaimhoz kell elsősorban.kb 25 éve jártam utoljára könyvtárban és mondhatom,nagyon jó dolog.aki tanul,annak azért,mert nem kell megvenni a drága könyveket,aki meg csak szeret olvasni,annak azért,mert olyan könyvárak vannak,hogy luxus könyvet venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ösztöndíj a legjobb győri egyetemistáknak

Az ösztöndíjakat az alapítók és dr. Szekeres Tamás rektor 2010. október 13-án, szerdán 10 órakor az… Tovább olvasom