Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Kilencmilliót költöttek iskolafelújításra Láziban

Lázi - Mintegy húszmillió forintot költött fejlesztésre az elmúlt két évben a lázi önkormányzat. A település kiemelten támogatja az iskolás gyermeket nevelő családokat.
A nyári vakáció utolsó napjaiban adták át a teljesen felújított lázi általános iskolát. Válintné Fekete Teréz polgármester lapunkat arról tájékoztatta, hogy a fejlesztést a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács nyolcmillió forintos támogatása tette lehetővé, amihez egymillió forintot kellett önerőként hozzátenni. A pénzből szigetelték az épület külső és belső falait, kicserélték a tetőt, a járólapokat, a műpadlót, a bejárati ajtót és nyolc ablakot, felújították a villamos hálózatot, valamint festették, mázolták az összes helyiséget, illetve a nyílászárókat.

Talán ennél is fontosabb persze, hogy a községben megmaradt az iskola, miután idén tavasszal az a lehetőség is felmerült, hogy megszűnik a csak alsó tagozattal működő intézmény. Végül hosszas vezetői tárgyalások eredményeként sikerült létrehozni Tápszentmiklós, Lázi, Győrasszonyfa és Tarjánpuszta oktatási társulását. A tizenhét lázi diákot helyben két tanító oktatja, az óvodába pedig húszan járnak.

Az önkormányzat sokféle módon igyekszik segíteni az iskolás gyermekek családját.

Ebben a tanévben a társulásban minden tanulónak 20 ezer forint beiskolázási segélyt folyósítottak.

A nyolcadikosok ballagáskor 5 ezer forintos ajándékutalványt kapnak. A tanév kezdetekor minden diáknak ingyenes tankönyv és füzetcsomag járt. Az óvodások óvodakezdési támogatását 1500-ról 3500-ra, a középiskolásokét 3 ezerről 5 ezer forintra emelték. Bursa Hungarica pályázati ösztöndíjban 11, Arany János-ösztöndíjban két fiatal részesül.

Az önkormányzat több pályázaton is sikerrel szerepelt, így például kétmillió forintot kapott működési támogatásként. A kultúrház és a könyvtár felújítására 800 ezer, új könyvekre 200 ezer, a buszforduló elkészítésére 9 millió forint érkezett az elmúlt egy-két évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3100 gólya kezdi meg a tanulmányait a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem 2007. szeptemberében induló képzéseire 3136 fő kapott beiratkozási… Tovább olvasom