Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Kilenc orvos várja a vizelettartási zavarokkal küzdőket

Megyénkben 9 praxisban várják a vizelettartási zavarok témájában az érintetteket és az érdeklődőket.
A Cseppnyi Önbizalom- Kontinencia Betegedukációs Program megkezdi harmadik évi munkáját. Az elmúlt két év sikereinek köszönhetően a program tovább folytatódik idén is. 2014 márciusában országszerte ismét több mint 200 háziorvosi rendelőben, Győr-Moson-Sopron megyében 9 praxisban várják a vizelettartási zavarok témájában az érintetteket és az érdeklődőket.

A siker kulcsa, hogy a vizelettartási panaszokban leginkább érintett, 45-65 év közötti nőket szólítja meg a háziorvos és a háziorvos mellett tevékenykedő szakdolgozó. A praxisok kiemelt szerepet vállalnak ugyanis az inkontinencia ellátásban, hiszen ők fedezik fel a sokszor titkolt panaszokat. Az eddigi tapasztalatok alapján a hölgyek legszívesebben a szakdolgozóknak mondják el, ha vizelettartási panaszuk van, hiszen velük bizalmasabb kapcsolatban vannak.

A megfelelő célcsoport kiválasztásának, a kulcsszereplő háziorvosi praxisoknak és az érintettek érdeklődésének köszönhetően elmúlt két évben kiemelkedően nagy volt a programban résztvevők száma (több mint 35000 fő), ugyanis a praxisok által meghívott hölgyek 38%-a jött el a személyesen is a tanácsadásra.

A szervezők bíznak abban, hogy idén is hasonlóan szép eredményekkel sikerül zárni a programot, hiszen a két év alatt összesen 350 háziorvos részvételével zajló program most még 220 új praxissal bővül.

A program részletei, valamint a programhoz csatlakozó háziorvosi praxisok megtalálhatók a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon.Győr-Moson-Sopron megyében résztvevő háziorvosi praxisok

Orvos neve Település Paxis cím
Dr. Pásztor János Abda Dózsa Gy. út 5.
Dr. Vámosi László Péter Egyed  Árpási út 38.
Dr. Huszti Sándor Fertőd Vasútsor u. 1.
Dr. Molnár Ferenc Mihály Fertőd Béke u. 4/a.
Dr. Földváry István Fertőszentmiklós Ifjúság tér 5.
Dr. Szemeti Norbert Győr Hegyalja u. 34.
Dr. Éger István Pereszteg Petőfi u. 29.
Dr. Halmai K. Flórián Sopron Lenkey ut 1-3.
Dr. Duschanek Péter Töltéstava Petőfi u. 120.Háttérinformációk

Az inkontinencia az érintettséget figyelembe véve népegészségügyi probléma, hiszen a vizelettartási zavarok a lakosság mintegy 6,5 százalékát érintik és a népesség öregedésével folyamatosan nő az inkontinensek száma. Bár közel annyi ember érintenek ezek a panaszok, mint a szénanátha, mégis keveset beszélünk róla.
A tájékozatlanság vagy a nem megfelelő inkontinencia ellátás azonban nagymértékben rontja a betegek életminőségét, elszigeteli őket a társadalomtól és a betegellátás költségét is jelentősen növeli. Ezért csak az inkontinenciát teljes módón és megfelelően kezelő módszerek teszik lehetővé a rehabilitációt, biztosítják az elfogadható életminőséget, amelyhez a legtöbb esetben szakértői segítség szükséges.

Éppen ezért az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. együttműködésében megvalósuló Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program az idei évben is lehetőséget kínál arra, hogy a problémában érintettek eljuthassanak egy olyan szakemberhez, aki megfelelő tájékoztatással szolgálhat a vizelettartási zavarról és az adott esetben szóba jöhető kezelési lehetőségekről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sörszállító kamion balesete Rábapatonánál - fotók

A baleset az M85-ös gyorsforgalmi úton Rábapatonánál történt szerda délelőtt. Tovább olvasom