Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Kilenc gyermek egy családban

Meszlényi Antalék családjában a hat fogadott gyermek mellett három saját gyermeket is nevelnek.
A kétéves Angelika édesanyja ölében áhítattal hallgatja a karácsonyi műsort. Meszlényi Antalék családjában a hat fogadott gyermek közül ő a legkisebb, ahol a szülők három saját gyermeket is nevelnek.

A Győri Gyermekvédelmi Központ és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat összesen ötven olyan családot látott vendégül a minap, ahol fogadott gyermekekről gondoskodnak a szülők, illetve a kicsik állami gondozásban élnek. Meszlényiék „története" – ha úgy tetszik – a Kisalfölddel kezdődött, hiszen anno lapunk írt arról a kamasz fiúról, aki szerető családot keresett magának. Márió (mert így hívták a fiút) már önálló életét éli, Meszlényiék otthonukba fogadtak még egy kamasz fiút, s idővel a három saját lányuk mellé még ötöt.

– Évekig mi is tanultuk mindezt, hiszen a szeretet és a türelem számos helyzetben kevés volna – fogalmazott az édesanya. – Idén sajnos betegség is sújtott bennünket, a férjem súlyos szívműtéten esett át, aggódtunk érte.

Meszlényiné véget nem érő szolgálatnak érzi mindazt, amit a gyermekeiért naponta tesz. Más gond van a kamaszokkal és megint más az aprókkal, ám a lelki sérülés sok esetben évekig kísérti a gyermekeket. Ezért is öröm minden olyan közös program, ahol gondjaikat, tapasztalataikat megoszthatják a többi nevelőszülővel, netán szakemberrel.

A Petz-szakközépiskola aulájában megrendezett ünnepségen Pappné Kaszás Zsuzsanna, a Kossuth Zsuzsa Leánykollégium igazgatója és Bári Olga önkormányzati képviselő kívánt békés, szép ünnepeket és mindenkinek olyan családot, ahol a gyerekek jól érzik magukat. Fodor István, Mátrai Elemér és Nagy István ajándékokkal és terített asztallal kedveskedtek a vendégül látott gyermekeknek és családoknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőrzött behajtások

Ha a győri közgyűlés igent mond, szigorúbb feltételekkel lehet behajtani a belvárosba január… Tovább olvasom