Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Kik kapják a Kisalföld TAPS-díjait? - Szavazzon a kisalfold.hu-n!

Tizenhárom kategóriában szavazhatnak olvasóink a tehetséges alkotókra - gála május 12-én.

TAPS-díj másodszor


Tavaly rendeztük meg először a TAPS-díj-átadó ünnepséget. A Kisalföld olvasói szavazhatták meg, hogy a megyeszékhely művészeti intézményeinek színészei, táncosai, zenészei, valamint előadásai közül ki, illetve melyik tetszett a legjobban. A közönség véleményénél nincs fontosabb. Idén nagyszabású operett TAPS-gála keretében adjuk át 13 kategóriában a díjakat. Ám az, hogy kik vehetik át, csakis a Kisalföld olvasóin múlik. Mától már lehet voksolni a kisalfold.hu internetes oldalon, pénteken pedig megjelenik az első szavazólap a Kisalföldben is.

Tablónkon látható és olvasható, hogy a művészeti intézmények, a Győri Nemzeti Színház, a Győri Balett, a győri filharmonikusok és a Vaskakas Bábszínház kiket jelöltek a különböző kategóriákban.

OPERETT GÁLA és  TAPS-díj gála 2013. május 12. 15 óra!

Jegyek már válthatóak a zenés, látványos operett showra!

Legyen a siker részese!

A belépőjegyet váltók között 4 fős családi ebédet és 4 fős családi vacsorát sorsolunk ki a Rába Hotel City Center Belga Sörözőjébe, melyre a díjazottak közül is művészeket hívunk!

A szavazók között 20 darab Kút című CD-t (Kisalföld verseskönyv 1. lemez) és 20 Gyógyír könyvet és belépőket sorsolunk ki a művészeti intézmények felajánlásában.

Jegyek vásárlásáról bővebb infó itt >>
2013. május 12-én a Győri Nemzeti Színházban 15 órakor kezdődik az a nagyszabású operettműsor, amely az idei TAPS-díj-átadó is egyben. Többek között Lázin Beatrix, Krasznai Tamás, Bede Fazekas Csaba, Bellai Eszter, Nagy Balázs, a színház táncosai és zenekara varázsolja el a publikumot. A nézők között családivacsora- és ebédmeghívásokat is kisorsolunk, így a szerencsések egy-egy díjazott művésszel is találkozhatnak.

A TAPS-operettgálára már lehet jegyet foglalni a Győri Nemzeti Színház internetes oldalán, ám az, hogy kik lesznek a díjazottak, csak három hét múlva derül ki.

A lapunkban péntken megjelenő szavazólap kitöltésével és beküldésével lehet választani kategóriánként egy-egy TAPS-díjas jelöltet. Erre a kisalfold.hu internetes oldalon már lehetősége nyílik olvasóinknak! A szavazók között Kisalföld-ajándékokat sorsolunk ki!

Kiss János, a Győri Balett igazgatója szerint „nagyon jó a díj ötlete, hiszen mi, a művészek képletesen a tapsból élünk. Hála istennek sok sikert ért el a társulat, számos szakmai elismerés került a birtokunkba. A közönség szeretete azonban még fontosabb. És valljuk be, minden művész esendő, nagyon is fontos, hogy egy díj formájában is kifejeződjön, a nézők szeretik őt. Szerintem ez a díj a szeretet kedves demonstrációja."

Kocsis Rozi, Kiss János, Fűke Géza, Forgács Péter
Kocsis Rozi, Kiss János, Fűke Géza, Forgács Péter


Fűke Géza, a győri filharmonikusok igazgatója úgy látja: „Komoly visszacsatolás a díj, melyet a nagybetűs közönségtől kapnak az arra érdemesek. Szívet melengető érzés, hogy azok, akik jártak koncertjeinken, ismernek minket, még ezzel a szavazással is támogatnak bennünket. Tavaly még a kínai turnénkról küldtük a jelölteket, most azonban komoly előkészítés után maga a társulat szavazta meg, kik lesznek azok, akik a jók közül a legjobbak közé bekerülve várják a szavazatokat."

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója úgy gondolja: „Nekünk talán még fontosabb a díj, mint a társintézményeknek. Hiszen a gyerekek, a mi igazi közönségünk nem tudnak igazán szavazni. A szülők azok, akik beküldik a Kisalföldből a szavazólapot, vagy a kisafold.hu-n ikszelnek. Mivel tavaly is sokan tették ezt meg, elmondhatom, hogy az a családi színházmodell, amit kialakítottunk, tényleg szól gyerekhez és felnőtthöz is egyaránt."Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója szerint „csak a közönség számít! Ez a díj is erről szól. Néhány új kategóriát hoztunk be a tavalyihoz képest, ahol szavazhatnak az olvasók. Díszlet, jelmez a mi színházunkban különösen fontos, hiszen óriási méretű a színpad és a látvány nélkül a legjobb darabok is szinte elvesznek rajta. Örülünk, hogy a legnépszerűbb operettdalokkal, az operettgálával köszönthetjük majd a díjazottakat. Akik ott lesznek, jól szórakoznak majd!"

A szavazásról

A TAPS-jelöltek listája 13 kategóriában és a szavazólap a kisalfold.hu internetes oldalon! A napilap pénteki számunkban megtalálják a nyomtatott szavazólapot is! Információ a díjról az ajanlo@kisalfold.hu címen, vagy a 96/504-445-ös telefonszámon kérhető. A jelölteket folyamatosan mutatjuk be.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajz-, járműdesign és- dekorációs pályázatot hirdetett a Mobilis - videó

Kreatív vagy? Van elképzelésed a jövőről, a jövő közlekedéséről? Ha igen, akkor a Mobilis négy… Tovább olvasom