Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Kijevbe mennének: Újabb műtét vár Tibikére

Koroncó - Az izomsorvadásos betegségben szenvedő Szücs Tibike támogatók és olvasóink segítségével jutott el a kijevi klinikára, ahova visszavárják, Achilles-inát ugyanis műteni kellene, hogy végre talpon járhasson. A család ismételten a jó szándékban és az önzetlen szeretetben bízik.
A Kisalföld egy éve írt arról a kisfiúról, akinek álma, hogy kortársaihoz hasonlóan egyszer ő is lábra álljon és iskolába mehessen. Az ötéves Szücs Tibike ismeretlen eredetű, feltehetően szerzett izomsorvadásban szenved, állapotára azonban mindenképpen jótékonyan hatott a fél évvel ezelőtti őssejtbeültetés és műtét. Keze, fejtartása azóta stabilabb, szívesen rajzol, nézeget könyveket. A kijevi klinikán biztatták a Szücs szülőket, akik már azzal is megelégednének, ha fiuk nem csupán a lábfejére, hanem talpára állva játszana, ügyesedne, erősödne. Ehhez azonban szükséges még egy műtét.

– Tavaly októberben nagyon rendesek voltak velünk, olyannyira, hogy a műtét sem tűnt különösebb tehernek vagy nehézségnek a fiunk számára – sorolta az édesanya. - Tibike keze látványosan javult, s nagy valószínűséggel a lábát is tudná használni, ha azt a kötött inak, az Achillese engedné. A kijevi zárójelentés alapján március végén, április elején kellett volna ismételten Kijevbe utaznunk, ám anyagiak híján ezt sajnos nem tudtuk megtenni.

Egyelőre Szücséknek csak a reményük maradt arra, hogy a fiuk stabilan lábra álljon és megerősödjön. Tibike napi ellátását
Egyelőre Szücséknek csak a reményük maradt arra, hogy a fiuk stabilan lábra álljon és megerősödjön. Tibike napi ellátását

Szücsék kálváriájához hozzátartozik: amijüket csak tudták, pénzzé tettek, de nem dúskálnak, egyetlen szobában él a család. Próbálkoztak szórólapokkal, kérő levelekkel, de a két és fél millió forintból eddig 280 ezer forint jött össze.

– Csak a reményünk maradt arra, hogy a fiunk egyszer megtanul majd járni – tette még hozzá az anyuka. – Van egy kosaras járókészülékünk, amit a győri Rehab Rába Kft.-től kaptunk, ezt azonban csak akkor tudnánk használni, ha a fiunk az Achilles-inát érintő műtétet követően lábra áll. A férjem dolgozik és pluszmunka után is néz, de ezt a pénzt szinte teljes egészében a kisfiúra költjük. Az S. O. S. Gyermek Alapítványnál és a helyi takaréknál is nyitottunk számlát, de bármilyen segítséget elfogadunk, mert nem könnyű az élet. Mi nem tudunk cserébe mást adni, mint a szeretetünket, meg mindazt az információt, ami a kijevi kezeléssel kapcsolatos. Koroncón az Árpád út 23. szám alatt megtalálnak bennünket, a telefonszámunk 20/482-0968. Több, beteg gyermeket nevelő családdal már felvettük a kapcsolatot, tudom, hogy ilyenkor minden szó és mondat aranyat ér.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal keramikus kiállítása a Déjá vu-ban

Április 11-től egy hónapon keresztül lesz látható a gyarmati Kiss Virág kerámiáiból nyíló kiállítás… Tovább olvasom