Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Kijelölték a győri Dunakapu téri piac ideiglenes helyét

A több mint tízezer négyzetméteres területet a Rába Nyrt. ajánlotta fel az átépítés miatt elköltöztetendő Dunakapu téri piac ideiglenes helyének - áll a GYŐR-SZOL közleményében.
A tavaly decemberben megtartott városi közmeghallgatáson, a petícióátadáson, és az Iparkamarában történt egyeztetésen a Dunakapu téri piaccal kapcsolatban a GYŐR-SZOL Zrt vállalta, hogy 2011. március 31.-ig felméri a lehetséges átmeneti helyszíneket, minden szempontból megvizsgálja őket, és a kereskedőkkel, valamint az érdekvédelmi szervezetekkel való egyeztetés után kiválasztja a legmegfelelőbbet.

Az elmúlt hetekben a GYŐR-SZOL Zrt. széles körű tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy a Dunakapu téri piac átmeneti helyszíneként olyan terület kerüljön kiválasztásra, amely teljes körűen megfelel kereskedők, és a vásárlók igényeinek. A lehetőségként figyelembe vehető öt-hat terület alapos felmérését követően egy helyszín maradt, amely egyaránt megfelel a kereskedők elvárásainak, a piac és a hozzá kapcsolódó parkolók terület igényének.

A Rába Nyrt. által felajánlott terület, több mint tízezer négyzetméter alapterületű és szilárd burkolattal rendelkezik. A jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező helyszín piaccá és parkolóvá való átalakítása jelentősebb költség nélkül, az átmeneti költözés idejére megoldható. A területen kialakítandó piac üzemeltetéséhez szükséges hatósági engedélyek problémamentesen, határidőre beszerezhetőek. A terület mindaddig a kereskedők rendelkezésére áll, amíg a Dunakapu térre való visszaköltözés meg nem történik.

A helyszín alkalmas a Dunakapu téri piacon megszokott valamennyi termékfajta, ruha, háztartási cikkek, zöldség-gyümölcs árusítására. A vágott baromfi és tejtermékek fedett helyen történő árusítása is könnyen megoldható. A helyszín nagy előnye, hogy a belvároshoz való viszonylagos közelsége ellenére megfelelő távolságra van a lakóépületektől, így a piaci tevékenység nem zavarja a környéken élőket.


Új helyen a Dunakapu téri piac nagyobb térképen való megjelenítése


A kereskedőkkel és az érdekvédelmi szervezetekkel folytatott egyeztetések után kiválasztott területen, egy későbbi döntést követően akár a mindennapos árusítás is megoldható.

A piachoz ingyenes parkolót biztosít a GYŐR-SZOL Zrt. A díjmentesen használható parkoló folyamatosan nyitva lesz a hét minden napján a gépkocsival közlekedők számára.

Az ideiglenes piac és a hozzátartozó ingyenes parkoló várhatóan 2011. július 1-jén nyílik meg a nagyközönség számára.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. ndf 2011. március 18. 19:54
  „ööö, juteszembehogyaszongya, van ott egy lyuktelek, a dunakapu tér teleki oldalán, kertesítve. nem kéne inkább azt megvenni és felhúzni egy parkolóházat a mélygarázs helyett? kecske is, káposzta is? vagy a teleki forgalom csillapított lesz a mélygarázs meg az rakparti útról lesz elérhető?
  megint elmondanám, kedves városvezetés, hogy reneszánsz várat már nem fogunk építeni, mélygarázst még rengeteget, a vélemények pedig összehangolhatóak hamisacivil fideszújságos kamuidill nélkül is, parasztok.

  másrészt ha már így felmerült az arkád környéke,
  ad1, azt az elcseszett ocsmány házat miért nem lehetett lebontani? 10 idős nénike vs. város + árkád 3-0, TKO, nem a ló másik oldala ez? még fel is újították, nice, öntsünk aranyat a mocsárba, úgyis le lesz bontva, mert sorház sor nélkül, torzótömbként, nice vol 2.
  ad2, szeszgyár pácsimu nyét takarodik ki az ipari parkba? éltem 10 évet gyárvárosba, még mindig az orromban a krumpliszesz bűze, a folyó elzárva a várostól, a épületeik lepusztultak, sok ocsmány is.
  ad3, árkád környéke, további területrendezés, parkolók? árkád vagy város? mikor? elmerült múltkor a 900 kilós kis autóm a sárban a mostéppennemtudommi bolt mögött. vmi elektronikai asszem. aztán van ott még szégyenletes kijelölt parkoló is, bakker olyan elfelejtődött részei vannak a városnak, ahol transzport bukarest, 1950.”
 • 53. Marcsika1966 2011. március 16. 06:04
  „Jó az ötlet, de a térkép készitő nagyon elköltöztette a Rába Quellét!! Nézd cvsak meg??”
 • 52. Révfalui-szúnyog 2011. március 15. 18:39
  „És már nem is annyire fehér, erőst szürkül.”
 • 51. Nemezis 2011. március 15. 12:58
  „Primax!

  Ne félj, hogy bárki tönkreteszi a térkövezést. Tönkremegy az 1-2 év alatt magától is. Széchenyin már mozognak a lapok...

  Az építőipari rablóvállakozók nálunk csak osztályon felüli áron, mocsodék alja minőségű munkát képesek végezni.”
 • 50. igazszó 2011. március 15. 09:23
  „Győr-Szol-nak sok munka kell, mert sok alvállakozója van, "akikkel dolgoztat"!!!! és az alvállakozók Győr-szol dolgozók kölönféle formába társulva ! Ezekután ki veszi át a kész munkát, ki ellenőrzi, és kinek fizetünk???????”
 • 49. Révfalui-szúnyog 2011. március 14. 22:24
  „Ha a Dunakapu helyére mélygarázst építenek, akkor minden este ott fogok dongani az alpolgármester (munkásőr) ablaka altt, majd berepülök és belecsípek a seggébe!”
 • 48. DON 2011. március 14. 20:49
  „Ha minden tér Győrben "élhető, közösségi, tele padokkal, virágágyásokkal, turistákkal, nézelődőkkel teli" lesz, akkor ki a jó fene fogja azt élni, megtölteni? Annyi ilyen tér lesz Győrben, hogy szegény ember nem tudja majd eldönteni, hogy most akkor a Széchenyin, vagy a Dunakapun, vagy tudja fene melyiken lógassam a lábam? EGY NORMÁLIS TÉR KELL A TURISTÁKNAK, VIRÁGÁGYÁSOKNAK, PADOKNAK, EGYETLEN ÉLHETŐ ÉS VALÓBAN KÖZÖSSÉGI TERET akarnak a győriek, a Dunakapun meg maradjon meg a piac, legyen feltárva és rekonstruálva a várfal, a bástyával, legyen EURÓPAI TERE Győrnek, ne propaganda térkődzsungele!”
 • 47. Freehill 2011. március 14. 12:51
  „A fenti helyszín olyan szempontból nem rossz, hogy elősegíti a belváros keleti irányú kiterjedését. Bár abban komoly kockázatot látok, hogy ezt az emberek is támogatni fogják -e (a mostani helyszíntől 1 kilométer, ami elég hosszú gyaloglás, és tipikusan a piacra sokan járnak gyalog vagy busszal!), vagy inkább maradnak a mai belvárosnál, és a piac helyett a boltokat, áruházakat választják. Ott is látok egy kis ellentmondást, hogy ha az Árkád mögötti terület "viszonylag közel van a belvároshoz", akkor miért nem a rendezvénytér és a mélygarázs lesz ott? A piacozók gyalogolhatnak 1 kilométert, az autósok nem?

  A "kínai ruhás" sátrak szerintem sem mutatnak jól a történelmi téren, de a civilizált, őstermelői piac számos európai történelmi belvárosban megtalálható, azt mindenképpen meg kellene tartani!”
 • 46. Freehill 2011. március 14. 12:32
  „A Híd u. - Stromfeld u. körforgalom forgalomtechnikailag egyértelműen jobb megoldás a jelzőlámpánál, nem emlékszem, hogy valaki is *ilyen szempontból* bírálta volna. Ahogy Hedon is írja, inkább a történelmi magtárépület - hozzáteszem fű alatti, szakmai és társadalmi egyeztetés nélküli - lerombolása volt többek számára fájó pont. Lassan minden eltűnik Szigetből, amitől ez a városrész önmaga volt. Való igaz, hogy a magtár állapota az utóbbi években nem igazán dobta fel a városképet, de erre nem feltétlenül az elpusztítás, hanem a felújítás és a megfelelő funkció megkeresése lett volna a civilizált, nyugati megoldás. De most már mindegy...”
 • 45. gonzo 2011. március 13. 12:42
  „40.Hedon
  Akkor tőled van az infó a körforgalom kontra lámpaerdő témában,emlékeztem a hozzászólásodra,abból merítettem.”
 • 44. merce 2011. március 12. 19:21
  „Szep estet mindenkinek!Melygarazs a Duna mellett, alatt?Kozlekedes a rakparton?Kereskedok, ostermelok viszlat?
  Gratula Zsolti!Jah, es majd a regeszeti feltarasnal valaki "veletlenul " bedozerol..”
 • 43. Primax 2011. március 12. 17:35
  „Ott is maradhatna a piac a "Vagongyár" területén.
  A történelmi belvárosban semmi szükség sincs büfékocsikra, kotkodácsoló tyúkokra, szemétre és felfordulásra.
  A felújított ( gondolom : térkövezett ) Dunakapu teret ne tegyék hónapok alatt tönkre.
  Legyen valóban közösségi tér : padokkal, szökőkutakkal, virágágyásokkal, nézelődő, pihenő, beszélgető emberekkel, turistákkal...
  Alatta pedig szépen elfér majd a mélygarázs, gyakorlatilag észre sem lehet majd venni.”
 • 42. Nemezis 2011. március 12. 17:35
  „gonzo

  ""Árkádos-Plázás"csillogás,amitől nekem speciel hánynom kell.Az a művilág ami ezekben a komplexumokban dívik...művilág műembereknek,műanyag ételekkel....
  A lacikonyha is biztos halálra van már ítélve,mert "tájidegen" lesz az új csillogó környezetben.Százszor eszem inkább ott egy melegszendvicset,vagy egy pár kolbászt,mint egyszer a "Mekiben"."

  NAGYON-nagyon egyetértek!”
 • 41. igazszó 2011. március 12. 15:36
  „Ez a cikk szemenszedett hazugság!Ennyire hülyének Győr lakosait nemkellene nézni! Kiket kérdezetek meg,
  "Az elmúlt hetekben a GYŐR-SZOL Zrt. széles körű tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy a Dunakapu téri piac átmeneti helyszíneként olyan terület kerüljön kiválasztásra, amely teljes körűen megfelel kereskedők, és a vásárlók igényeinek. A lehetőségként figyelembe vehető öt-hat terület alapos felmérését követően egy helyszín maradt, amely egyaránt megfelel a kereskedők elvárásainak, a piac és a hozzá kapcsolódó parkolók terület igényének. A Rába Nyrt. által felajánlott terület, több mint tízezer négyzetméter...."

  Mi volt az a széleskörű tárgyalás? Kikkel? Kiket kérdezetek meg, hogy megfelelő-e ez a hely?
  Arról a BO-BO ZRT.-ről lehetne többet tudni, vagy a borkai-bolla páros, polgármester úr? Nem BO-ZSO Zrt? Nem tartja összeférhetetlennek? Győr-Szol sem élvezi a győriek bizalmát, de a polgármester Borkai Zsoltét sem, joggal!”
 • 40. Hedon 2011. március 12. 15:18
  „#39 gonzo

  "Azért valamennyi van ám,pl. emlékszünk még a Jedlik-híd újvárosi oldalánál levő körforgalomra,amit csak nagy harcok árán sikerült állítólag kiszaggatni a lámpás kereszteződéseket erőltető érdekcsoport markából. Abból a marokból,ami a Kossuth utca végi csomópontot nem engedte,ezért lett lámpaerdő az sokkal egyszerűbb és használhatóbb körforgalmi csomópont helyett."
  Ezzel egyetértek a többivel pedig inkább nem (a több zöldfelület hiányával és a háttámla nélküli használhatatlan padok kritikájával igen) de tiszteletben tartom.

  A Kossuth utcáról még tavaly ősszel írtam:

  "Örök hálám, Németh Zoltánnak hogy a Jedlik híd kapcsán, a Szigeti oldalon
  a jelzőlámpás lobbi nyomása és zsarolása ellenére körforgalommá terveztette
  át a Híd u.-Stromfeld és a Stromfeld-Kiss Ernő-Szarvas utcai kereszteződéseket is.
  A Dunacenteres Kossuth utcai jelzőlámpás kereszteződés
  megálmodóit és jóváhagyóit pedig talán lesz mód felelősségre vonni.
  (Viadukt-Magyar Közút-Útkezelő Szervezet)"

  Megjegyezném: Az itt kommentelők közül jó néhányan a magtárszerű épület
  megtartását követelték ami a jogcím nélküli <moderálva> szálláshelye volt már több éve.
  A körforgalom pedig tökéletesen működik, a reggeli és délutáni forgalmi
  torlódásokat vizionálók legnagyobb bánatára.”
 • 39. gonzo 2011. március 12. 14:40
  „Hát,aki a Széchenyi teret sikersztorinak látja....Ugyan miért?Beszélnek itt a nagyfokú kihasználtságról,megtelt élettel a tér,meg ilyenek....
  A tér széle telt meg nyaranta élettel,ahol a padok vannak,de az is csak azért,mert a hozzám hasonló kisgyerekesek ott nyalják el a fagyit.A tér 95%-a meg kong az ürességtől,teljesen használhatatlan a nagy melegben,na meg nincs is miért odamenni,a fényviszonyokat már említette valaki.Egy sivár kőrengeteg,semmi más,az SOVÁNY vigasz,hogy tagadhatatlanul azért szebb,mint volt.Ez,mondom NEM NAGY ERDMÉNY.Fák kellenének(pénz Győrött van dögivel,10 méteres "kész" fákat lehet kapni,ha van aki(Győr ilyen)megfizeti...padok kellenének-na nem olyan lócák mint amik most vannak,bár azok nagyon "trendik",csak kényelmetlenek.ÉLET kellene,és az élet nem a kő hanem a növények...
  Dunakapu tér:Mi a baj a "sátrasokkal"?Wazze,nem lehet mindenhol "Árkádos-Plázás"csillogás,amitől nekem speciel hánynom kell.Az a művilág ami ezekben a komplexumokban dívik...művilág műembereknek,műanyag ételekkel....
  A lacikonyha is biztos halálra van már ítélve,mert "tájidegen" lesz az új csillogó környezetben.Százszor eszem inkább ott egy melegszendvicset,vagy egy pár kolbászt,mint egyszer a "Mekiben".
  Erről a városvezetésről nekem egy szó jut általában eszembe:a GŐG.Így nagybetűkkel.A pofátlan,széles vigyorral az arcunkba vetett GŐG.A csakazértis GŐG.
  A csakazértis megcsináljuk GŐG,aminek egyik legjobb példája a már épp hogy csak párás időben is járhatatlan "piros kőburkolat",amiről minden egyes szakértő,városvédő,szóval minden hozzáértő elmondta ennek a GŐGÖS bandának,hogy csúszni fog,ne rakják le,ők mégis lerakták,mert nekik senki ne mondja meg a tutit!
  Úgyhogy kár a gőzért,az lesz amit ezek kiterveltek,amit az érdekeik kívánnak,amiről valószínűleg nekünk halvány fogalmaink lehetnek csak.Azért valamennyi van ám,pl. emlékszünk még a Jedlik-híd újvárosi oldalánál levő körforgalomra,amit csak nagy harcok árán sikerült állítólag kiszaggatni a lámpás kereszteződéseket erőltető érdekcsoport markából.Abból a marokból,ami a Kossuth utca végi csomópontot nem engedte,ezért lett lámpaerdő az sokkal egyszerűbb és használhatóbb körforgelmi csomópont helyett.”
 • 38. apex 2011. március 12. 13:49
  „Hedon! Nagyon sajnálom magát.”
 • 37. Révfalui-szúnyog 2011. március 12. 13:43
  „Hedon! Ha magának közel kétszáz, vagy több őstermelő megélhetése és szép, tiszta magyar árúja, valamit a hazai élelmet kereső vásárlók, családok lengyelpiaci szenny, akkor magával már nem lehet mit kezdeni. Majd elsodorja a közelgő pénzügyi cunami, remélhetőleg valami szeméttelepre.”
 • 36. Hedon 2011. március 12. 12:58
  „A helyszínkijelölés több szempontból is optimálisnak
  mondható. Bízom benne, hogy nem csupán ideiglenes
  átköltöztetésről van szó hanem végleg eltüntetik ezt
  a lengyelpiacos szennyet a város egyik legjobb adottságú
  helyéről.
  A jó idő beálltával kezdődhet a rakparti forgalom kiszolgálását
  biztosító út építése. Ez három hónap alatt megépíthető.
  Aztán júliustól jöhetnek a régészek áskálódni.
  Jövő márciusban pedig már remélhetőleg a markológépek
  és betonpumpáké lesz a főszerep. Aztán kicsit később jöhetnek
  a burkolók és kertészek is.
  Remélem hogy a tér átépítése legalább akkora sikert és élettel
  teli eseményeket hoz mint A Széchenyi tér újjáépítése.
  A mostani galambszaros igénytelen aszfalttenger pedig már csak
  fényképeken köszön vissza”
 • 35. annobon 2011. március 12. 12:20
  „Mindenesetre az Árkádba csak akkor fogok menni, ha nem lesz piaci nap. Egyébként egy parkolási káosz lesz csak...”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszerbolti rablás Győrben a Baross úton: elmenekült a támadó

Zsákmány nélkül távozott az a férfi, aki péntek reggel megpróbált kirabolni egy ékszerboltot Győr… Tovább olvasom