Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kiírták a pályázatot a hitelfelvételre

Nemsokára dönt a győri önkormányzat, melyik banktól vesz fel 1,6 milliárdos hitelt útfelújításokra.
A győri közgyűlés szeptemberi ülésén úgy döntött, 1,6 milliárd forintos hitelt vesz fel útfelújításokra, hogy a tervek szerint 38 út, híd, kereszteződés rekonstrukciója történjen meg 2006 és 2008 között a megyeszékhelyen. A munkálatok valamennyi városrészt érintenek. A szakemberek által összeállított lista sürgősségi sorrendet jelent: olyan szakaszokat választottak ki, amelyek gyűjtőútnak minősülnek, és/vagy amelyeket tömegközlekedésre is használnak.

Eredics Imre lapunk érdeklődésére elmondta: az önkormányzat a kölcsön felvételére már kiírta a nyílt nemzetközi pályázatot, amely jelenleg az előfelhívásos szakasznál tart. Az alpolgármester úgy vélte, a döntést 2006. január végén, február elején hozzák meg, míg a szerződést minden bizonnyal legkésőbb márciusban megkötik. A politikus biztos abban, hogy jó néhány jelentkező közül választják ki a legjobb ajánlatot adót, mert ez a Nádor aluljáró esetében is így történt.

Eredics Imre hangsúlyozta: amint rákerülnek a szignók a kölcsönfelvételről szóló megállapodásra, akár másnap dolgozhatnak a munkagépek. A polgármesteri hivatalban már most kész az a hálós ütemterv, amely napra pontosan lebontva tartalmazza, mikor, melyik szakaszon, milyen munkálatok folynak. Az anyagot várhatóan a jövő hónapban véglegesítik.

A tervezet alapján biztosra vehető, hogy az eredetileg háromévesnek szánt programot 2007-ben befejezik. Mindezt megerősítette Eredics Imre, aki hozzátette: 2006-ban is végezhetnének, azonban néhány útfelújításnál a tervezés és az engedélyezési eljárás időszükséglete miatt ez nem lehetséges.

Az elképzelések szerint a város általában négy-öt ponton végezteti a felújításokat azért, hogy ne akadályozzák az elviselhetőnél nagyobb mértékben a közlekedést. A legtöbb munkát nyáron tudják le, mert a tapasztalatok szerint jóval kisebb a forgalom – a mostani dugók nagy részét ugyanis a gyerekeket autóval iskolába vivő szülők okozzák. Az utak mellett a közművek is megújulnak, a szennyvízcsatorna öt, az ivóvízhálózat 25, a gázhálózat hét, a távhővezeték négy helyen. Az alpolgármester leszögezte: minden érintett szakaszon kiemelt figyelmet fordítanak a csapadékvíz-elvezető rendszerre is.

Még egy kölcsön beruházásokra

A győri önkormányzat a Nádor aluljáróra felvett hitelből megmaradó 1,6 milliárd forintból utakat épít 2006-ban – ahogy erről már többször beszámoltunk. Szabadhegyen és Adyvárosban a Zöld, az Erfurti és a Szauter utcát meghosszabbítják a Fehérvári útig. Az új Bácsai utat kikötik a régi Bácsai útra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncert az árvízkárosultaknak

A Republic jótékonysági koncertjének bevételével a székelyföldi árvízkárosultakat támogatják. Tovább olvasom