Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kigyúltak Győr karácsonyi fényei

Győr -Pénteken öt órakor előbb sötétbe borult a belváros, majd pedig 50 ezer égő világította be a városházát, a Baross utat és a történelmi belvárost. Győr a díszkivilágítással megkezdte karácsonyi ünnepségsorozatát.
Győrött idén már 11. alkalommal gyulladtak fel a díszvilágítás égői – ötvenezernél több – a belvárosban. Tegnap délután öt órakor előbb sötétbe borult a győri belváros, majd Borkai Zsolt polgármester gombnyomására felgyulladtak az ünnepi fények, ami jelzi a Győri Téli Fesztivál programsorozatának kezdetét is. A díszvilágítás vízkeresztig lesz „fénye" a városnak.

Most már sokadik éve a megyeháza előtti téren várja a gyerekeket a szárazvirágból készített, rénszarvasok által „húzott" szánon a Mikulás.
A belvárosban összesen 138, fényfüzérrel feldíszített fa (ebből 57 a Baross úton) és 57 hullócsillag fokozza a hangulatot.

A Szent István úton és a Baross hídon 10–10 kandeláberen helyeztek el díszítést. Újdonság, hogy – a kereskedőknek köszönhetően – már a Jedlik Ányos utcának a Kreszta-háztól a Dunakapu térig terjedő szakaszát, valamint a Czuczor Gergely utcát a színháztól a Széchenyi térig is fényfüzérekkel, díszekkel szerelték fel.

Fotó: Bertleff András

Korábban megírtuk: a díszvilágítást hagyományosan a Vill-Korr és a Lavill dolgozói szerelték: a közérdekű kötelezettségvállalás felajánlás idén a Vill-Korr esetében 10 millió, a Lavill részéről pedig csaknem 2 millió forint. Külön is említésre érdemes a belvárosi kereskedők összefogása, amivel némiképp ellensúlyozni próbálják a bevásárlóközpontok csillogó vonzását.
Az üzlettulajdonosok 415 ezer forintot gyűjtöttek össze, érdek-képviseleti szervezetük, a Kisosz pedig 480 ezer forintot utalt díszvilágítás céljára. Az E.ON nemcsak az ünnepi pillanatok idején gondoskodik a világítás bekapcsolásáról, hanem felajánlásaként a díszfények áramköltsége nem terheli a város közszámláját. A Komszol idén már összesen 27 helyen állít feldíszített „mindenki karácsonyfáját".

Olvasóink írták

 • 5. Koós Péter 2007. december 02. 18:15
  „Jó lenne, ha a Baross hídon is kicserélnék a kiégett égőket, így nem kellene a pocsolyákban és a sötét lépcsőkön botladozni!”
 • 4. Hemü 2007. december 02. 07:28
  „Üdvözlet,

  A nevem Hemü és ezt a tanévet Washington államban töltöm, 2 hete Seattleben jártam és végig néztem ahogy ez az óriási város karácsonyi fény-pompába borul.

  Mindehol szép de legszebb Győrben.”
 • 3. fancsi23 2007. december 01. 22:34
  „Gyönyörű lett és jól esett látni. Igazi ünnepi hangulatot varázsoltak a városba. Köszönöm.”
 • 2. Ogee 2007. december 01. 16:49
  „Csodalatos meg igy keprol is nezve.”
 • 1. Petyo_King 2007. december 01. 16:11
  „Ott voltunk, gyönyörű :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtörtént a kétezredik szívkatéterezés

Győr - A győr-kismegyeri Cseh Zoltánné két napja arra ébredt, hogy kicsit pofon ütötték. Később… Tovább olvasom