Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kigyulladt az elszívó- berendezés

A Graboplast központi telephelyén egy lágyító-leválasztó berendezésben tűz keletkezett.
Húszmillió forintra becsülhető az a kár, amit a Graboplast központi telephelyén egy lágyító-leválasztó berendezésben keletkezett tűz okozott.
Személyi sérülés nem történt, s veszélyes anyagok sem kerültek a levegőbe, mivel az üzemben nem volt termelés.

A kirendelt vizsgáló és a Graboplast szakértője közösen állapítja majd meg, hogy mitől keletkezett tűz a cég központi telephelyén lévő üzem elszívóberendezésében. A vállalati tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a csarnok berendezéseire. A cég saját emberei éppen akkor tartottak tűzoltási gyakorlatot az udvaron, így pár perc alatt körülhatárolták a tüzet.

– Hármas fokozatú riasztással indított gépkocsikat a győri tűzoltóság ügyelete a helyszínre, közöttük volt egy-egy csornai és komáromi fecskendő is. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az elszívóberendezésben lévő gyúlékony folyadék és az  olajszemcsék mitől kaptak lángra – mondta el a helyszínen a Kisalföldnek Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A Graboplast Rt. sajtófőnöke, Mónus Ágnes úgy tájékoztatta lapunkat, hogy délelőtt a szokásos hétfői karbantartást végezték az üzemben. Délután sem indult el a műszak, éppen ezért érthetetlen, hogy a tűz mitől keletkezett.  A környezetvédelmet szolgáló berendezéssel pedig eddig nem volt semmi probléma. A termelés ma részlegesen indul be az üzemben, ahhoz azonban több napra lesz szükség, hogy a teljes géppark üzemeljen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pillanatképek a misszióból

Dr. Pellek Sándor győri sebész képeiből kiállítás nyílt afganisztáni missziója során készített… Tovább olvasom