Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Kígyósimogatás, ragadozóetetés

Az arák költöznek, a sasfiókák tollasodnak, a kiscsimpánz elmúlt egy hónapos – a győri állatkertben a márciusi nyitás óta is számos esemény történt. Mindezekről a gyerekek vasárnap színes programokon tájékozódhatnak.
A sasfiókák vasárnap láthatók utoljára Győrött

Több újdonsággal kedveskedett a győri Xantus János Állatkert idén a gyerekeknek. Húsvét óta már kipróbálhatták a játszóteret és az új simogatót. A héten ismét meglepetések várják a vadasparkban a kicsiket. A gyermeknapon, azaz vasárnap avatják a felújított röpdét a színes, hangos, nagy testű madarak. Az arapapagájok és a szarvascsőrűek költözhetnek be a korábbi helyüknél jóval tágasabb ketrecbe, ahol igényeiknek megfelelő költőhely, mászófa várja őket. Így azok, akik eddig csak hajókürthöz hasonló hangjukat hallották, most csodás tollazatukat is megcsodálhatják.

A sasröpdét időközben már belakta a ragadozópár. Fiókáik napról napra erősödnek. A háromból kettő maradt meg, ők pedig a tollasodás után a jászberényi állatkertbe kerülnek, ahonnan cserébe hat állatkölyök érkezik Győrbe. A pusztai sasok szigorúan védett madarak, ezért a ragadozófiókák csak a szükséges engedélyek beszerzése után „repülhetnek el". Győri rajongóik így a gyermeknapon láthatják őket először és utoljára, hogy elbúcsúzhassanak tőlük. Azt is megtekinthetik vasárnap délelőtt tizenegy órakor és délután fél ötkor, ahogy kézből etetik őket.

A gyermeknapi programokban emellett kézműves-foglalkozások szerepelnek és délután három órakor kezdődik a bohócpárbaj. A bátrabbak kígyót, csigát, teknőst simogathatnak, pónin lovagolhatnak. A délelőtt kilenc órakor nyíló állatkertben a gyerekek jégkrémet, chipset, ajándékokat kapnak, az időben érkező apukák pedig hideg sört.

Kapcsolódó cikkek:

Győri majommenedék (2003-05-01) >>
Ismét megújult az állatkert (2002-03-24) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés a kórháztörvény ellen

A Magyar Demokrata Fórum megyei szervezete szombaton délelőtt kilenc órától aláírást gyűjt Győrben a… Tovább olvasom