Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kiesett a vonatból a győri állomáson: újrajátszás 4 évvel a tragédia után

Fokozott ügyészi felügyelet mellett zajlik a 2010. március 15-én, a győri vasútállomáson a vonatból kiesett Horváth Ilona halálának új eljárásban folytatott vizsgálata.

Új eljárásban vizsgálják a 2010. március 15-én este a győri vasútállomáson történt tragédia körülményeit, melyben egy fiatal lány, Horváth Ilona vesztette életét.

Az eljárás jelentős állomásának ígérkezett, amikor a napokban közlekedési ügyész jelenlétében este 9-kor, a baleset idején előállt fényviszonyok mellett megismételték a helyszíni szemlét. Ami hiányzott, a vonatszerelvény. Ugyanis a korábbi, hasonló vizsgálattal ellentétben most nem volt vonatmozgás, tolatás, csak szakértő mért.

A lány szüleinek fenntartásai vannak a vizsgálat elfogulatlanságával kapcsolatban.

– Sajnos oda sem engedtek bennünket, a szakértő meg sem hallgatta, amit mondtunk. S ami a legfontosabb, mivel új eljárásban folyik a vizsgálat, meg kellett volna ismételni a teljes helyszíni helyreállítást, a méréseket és nem egy kétméteres lécdarabbal méricskélnie a szakértőnek – mondta Tóthné Megyeri Zsuzsanna.

Az anya nem érti, hogyan fordulhatott elő, hogy szerelvény mozgása nélkül rekonstruálták a történteket. Szerinte látszik, hogy a régi eljárás dokumentumaira támaszkodnak, azokat erősítik meg a mostani mérésekkel.

– A szakértő a férjem javaslatát sem vette figyelembe, hogy kapcsolják fel a világítást, úgy bizonyítható lenne, hogy ha az négy éve működik, a tolatásvezető láthatta-e Ilcsit a sínen feküdni. Ahelyett, hogy meghallgatta volna – folytatta –, inkább kinevette őt. Türelmetlenül várjuk, hogy mi lesz az állítólagos független szakértői véleményben – mondta végül Tóthné Megyeri Zsuzsanna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth: A pedagógusok mondják meg, mik a gondok

˝Nem én akarom megmondani, mik a gondok, én csak képviselni szeretném a pedagógusokat˝ – nyilatkozta a Kisalföldnek Horváth Péter. Tovább olvasom