Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Kiemelték a Rábába süllyedt autót

Győr - Szerencsére senki nem ült abban a Hondában, amely hétfőn 17 óra előtt süllyedt el a Rábában. A Győri Búvár Sport Egyesület tagjai és a győri tűzoltók mindenesetre órákig keresték az autót, amelyet este háromnegyed 8-kor emeltek partra.

A 13 éves kocsi tulajdonosa, egy soproni fiatalember vásárolni indult, nagy valószínűséggel azonban a kézifékről megfeledkezett.

Két különböző helyszínen is a hideg, 6 fokos víz alá merültek a búvárok, mire a Petőfi hídtól mintegy 80 méterre megtalálták a folyóba süllyedt Honda Civic típusú személygépkocsit. Fehér József, a búvárok műszaki mentőjének irányításával kötelet rögzítettek a még víz alatt lévő autóra, amelyet aztán a tűzoltók segítségével kiemeltek.  A parton és a hídon kisebb-nagyobb csoportokba verődve álltak a bámészkodók, akiket sem a hideg, sem a sötét nem tart attól vissza, hogy megnézzék az autó kimentését.

Kiemelték a Rábában elsüllyedt autót

A kocsi tulajdonosa egy soproni fiatalember, aki vásárolni indult, és a kéziféket – állítása szerint - nem húzta be. A baleset feltehetőleg emiatt következett be. A figyelmetlen, s egyúttal balszerencsés autós először azt hitte, ellopták az autóját, s látható megdöbbenéssel fogadta a hírt, hogy kocsiját menteni kell. A parton és a Petőfi hídon várakozók azt hihették, két-két és fél óra elteltével a tűzoltók már csak a sötét miatt is feladják a keresést. Nem így történt, a Sokorai Szabolcs főhadnagy vezette tűzoltó csapat a műszaki mentőbázis segítségével szárazra emelte a Hondát.

kkkk

Elsüllyedt egy autó Győrben a Rábában

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Bukitt 2008. március 08. 13:45
  „Hát igen .Nem semmi megesik ez sajnos .De jelzem drága búvár kollégáim akik ott voltak mindent megtettek, hogy oldodjon a hangulat főleg a gépjármű tulajé. A tulajnak sok sikert az újra induláshoz a kollégáimnak pedig gratulálok szép munka volt fiúk.Üdv Szöszi”
 • 33. A TULAJ 2008. március 04. 13:14
  „A motorja már megy...hiába....HONDA:)”
 • 32. gpetee 2008. március 01. 00:40
  „A hondák majdnem mindent túlélnek! Ezt is túl fogja élni! Az amcsiból behozott hasznaltautok nagyrésze is "fürdik" egyet mielött átkerül európábaés mindegyik müködik, apróbb javításokkal! (anyagi okok miatt)! A tulajt sajnálom! A búvárok meg bulizhatak egyet! :)”
 • 31. Szilbek 2008. február 29. 21:12
  „A tulajdonosnak.Nagyon szívesen segítettünk,ezért vagyunk.Örülötem,h senki nem volt az autóban.Üdv:Krisztián a mentőktől.”
 • 30. renegad 2008. február 26. 22:34
  „Kedves Magyarországon élő emberek(nem véletlen irom így) Az valahogy nem tünt fel senkinek,hogy az a szegény autó 13 éves.
  Hát láttál te már gazdag szülők gyerekét ennyi idős autóba.
  Tegnap este tv riportba annak az urnak sem volt idősebb a hangja mint a Hondás tulajnak,és kifizette a perköltséget az édesapa helyett.Aki bárhogy hibázott is nem ezt érdemelte. Szóval csak hoppá - hoppá vigyáztam.
  Ja 50 éves vén aszfaltbetyár vagyok 32-év teherautós multal,és jól sejtitek gurult már autóm.”
 • 29. búvár 2008. február 26. 20:10
  „Tisztelt Hozzászólók!
  A mentés megkezdésekor még azt sem tudtuk ,hogy személy is volt -e az autóban.Amikor a tulaj ( kinek részvétem)megérkezett, megkönnyebbültünk.Gondolom Ő is .Mondta ,hogy milyen rendszámú hondát keressünk.( Nem mindha parkolt volna oda más is , de Ö ezt a humor kedvéért mondta)Mivel besötétedett az autó lámpái a "jó látási és útviszonyok "miatt jól láthatóak voltak.Hamar meglett.A könyv olvasását én a Tulajnak szántam és nem másnak!Ővette a lapot.Egyébként az amúgy szokatlanúl tiszta Rába vízében tényleg szokatlan és szép látvány volt(nekünk) az autó.Szebb volt mint mire a partra ért. Üdv”
 • 28. georgb 2008. február 26. 20:04
  „Én is kíváncsi lennék az ellenkező irányba tehető kézifékre...:)))))
  MANO! Ha már ilyen sértően tudsz kiosztani másokat, akkor legalább arra ügyelj, hogy téged ne kelljen, de nem sikerült. A klaviatúrád is hibás lehet...”
 • 27. pistike 2008. február 26. 17:35
  „csak akkor tedd fel ha a tulaj nem látszik köszi.”
 • 26. pistike 2008. február 26. 17:21
  „A tulajrol:heti 6 napot éjszakázik,gondolom nem szorakozásból.ennyit a "hülyegazdagcsemetéről".
  a képgaléria helyett reklámmondatokat látok sajnos.feltenné vki a youTubéra a készitett videót?Ha igen ird fel ide a cimet!köszi!”
 • 25. A TULAJ 2008. február 26. 17:20
  „Nem tudom...elvileg úgy van hogy nem...kétszer is megkérdeztem tőlük és azt mondták ez benne van a költségvetésben! Remélem:)Épp elég lesz az autót rendbe hozatni...”
 • 24. fdsgauftgdhsafdsfdsa 2008. február 26. 16:57
  „tulajnak:
  tűzoltóknak kell valamit fizetni? én ugy tartanám igazságosnak ha nem kéne, mert akinek leég a háza azzal se fizettetik ki az oltás költségeit, ha ő a hibás akkor se.
  szép napot”
 • 23. A TULAJ 2008. február 26. 16:04
  „Ezúton is szeretném megköszöni mindenkinek aki segitett a mentésben!”
 • 22. sanci7533 2008. február 26. 15:17
  „Manonak!
  Ne legyél már ennyire okos!!!!”
 • 21. iksz 2008. február 26. 13:58
  „Az én kocsim is gurult már el.Már majdnem hivtam a rendőröket hogy ellopták amikor megláttam 1 hókupacon fennakadva. :)
  Nem tudom miért kell rögtön azt gondolni hogy gazdag szülők gyereke.Szegény szülők gyerekének az autója nem gurulhat el,vagy mi?És az hogy mennyibe kerül majd a javittatás,és a mentés,az egyedül a tulaj gondja.Biztos nem nekem kell kifizetni!
  Ja és gondolom nem direkt csinálta!”
 • 20. Kitekat 2008. február 26. 13:34
  „Akik osztják az észt azok sosem követtek el semmi bakit?
  Előfordulhat az ilyen mindenkivel.
  Különben olyan ember meg nincs aki sosem hibázik.
  Velem is előfordult, hogy rosszul raktam sebességbe a kocsit és elgurult.
  A lényeg, hogy személyi sérülés nincs :)”
 • 19. A TULAJ 2008. február 26. 13:19
  „Pontosan ez a lényeg hogy nem történt tragédia! Az csak egy tárgy...pótolható! Vannak sokkal fontosabb dolgok is az életbe!
  Ja, és nem vagyok gazdag szülők gyermeke...pedig jó lenne:)Amim van azt mind én teremtettem meg saját magamnak és hál isten nem okoz gondot a javitatás! Akkor mi a fenéért idegeskedjek ezen a hülye kocsin:) Befizettem egy úszótanfolyamra:) igaz kicsit sokba fog kerülni ez a kis kiruccanása:D”
 • 18. Ildikóka 2008. február 26. 13:06
  „A TULAJNAK!

  No para! Vedd be a leszarom tablettát, és ne foglalkozz senkivel meg semmivel, a Te károd, a Te bakid volt, tanultál belőle, mi is tanultunk a Te esetedből. Ne foglalkozz a sok kárörvendővel, sajnálom, hogy ez történt a kocsiddal, de örüljünk neki, hogy személyi sérülés nem történt. Ez csak egy tárgy lesz helyette/ idővel másik.... ahhoz meg anyagilag mennyire vagy toppon senkinek semmi köze! Szép napot!”
 • 17. A TULAJ 2008. február 26. 13:06
  „ÓÓÓ....hát én azon csodálkozom hogy még csak ennyi "mit kellett volna csinálni" hozzászólás jött:)de az ilyeneket csak a butaság szüli és az "én mindent tudok életérzés":)
  Most sok haveromat kérdeztem hogy meg lehet-e csinálni a gépet és elég különböző vélemények vannak:) A lényeg hogy a szerelőm szerint nincs sok baja és meg lehet oldani...majd kiderül:)
  Talán azért sem voltam ideges mert ennek az autónak már életörténete van:)el sem hinnétek hogy miken mentem keresztül vele eddig is:)de fogja még hasitani az aszfaltot az tuti:)”
 • 16. Hajni * 2008. február 26. 12:45
  „mano! Aki ilyen "okos"és kárörvendő mint Te azzal biztos nem történhet semmi!:)Egyébként meg nem a Te zsebedbe kell mélyre nyúlni!
  A Tulajnak! Sajnálom,ami történt Veled,remélem a kocsit rendbe lehet hozni!A lényeg,hogy nem ült senki az autóban és ezúttal nem történt tragédia!Te tudod,hogy kell a kéziféket ellentétes irányba behúzni?:))”
 • 15. Tomy 2008. február 26. 12:22
  „Mano! Hova kell a kéziféket ellenkező irányba betenni?? :-))”
34 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Relikviák nyomában a diákok

Győr - Iskolájuk két évszázados történetéhez kapcsolódó tárgyak, dokumentumok után kutatnak a… Tovább olvasom