Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Kiemelt figyelem a tehetségekre a győri iskolákban

A győri Gárdonyi-, Révai- és Hild-iskola együttműködve közel húszmilliós pályázati összegből finanszírozhatja iskolai tehetséggondozását.

Hét projektjük során logikafejlesztéssel és kis nyelvész diákkör megalakításával is foglalkoznak.

˝Tehetségfejlesztésben komoly múlttal rendelkezik Győr, a megfelelő alapok megvannak, ezzel is növeltük az esélyünket a pályázati forrás elnyerésére˝ – kezdte a projektben részt vevő iskolák pedagógusainak tartott tájékoztatóját Szalay Ferenc, a Gárdonyi-iskola igazgatója.

Hozzátette: a Révaival és a Hilddel konzorciumot alakítottak, s sikeresen pályáztak: előbbi tanintézménnyel adott volt a munkakapcsolat, utóbbi pedig az innovatív munkája és eredményei révén került képbe.
 
˝Összesen 19 millió 200 ezer forintot nyertünk, mely közel azonos mértékben oszlik meg az iskolák között. Áthallgatási lehetőséget is tervezünk: például az építészmérnöknek készülő révaisok a Hildben kaphatnak segítséget a műszaki rajz elsajátításához. A pedagógusok 30 órás továbbképzésen vesznek részt.˝ Szalay Ferenc kiemelte: fontos feladat a tehetségek azonosítása, s fejlődésük nyomon követése. Erdős László, a Révai-gimnázium igazgatóhelyettese szerint ezzel egy újabb lehetőséget kapnak a tanulók. Józsa Tamás, a Hild-iskola igazgatója úgy fogalmazott: a tehetséggondozás kiemelt feladat lesz hazánk uniós elnöksége alatt.

A program során hét projektben pallérozódhatnak a tehetségek: ezek közt található kismesterség-kóstoló, felvételi előkészítő, bábművészeti szakkör vagy éppen kis nyelvész diákkör és logikafejlesztés.

Olvasóink írták

  • 1. Mó 2010. október 26. 19:44
    „Bízom benne, hogy az elnyert összegből juttat majd a Gárdonyi igazgatója a tanítók továbbképzésére is!!! A tehetséges gyereket fel kell ismerni, csak utána jöhet a fejlesztés. De amikor nem tudják és nem is akarják...
    "Sokat tud a gyerek, anyuka? Akkor ne tanítsa, vigye sportolni" Én ezt kaptam tőlük. Van még mit tanulni!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi koszorúzás Gönyűn az 1956-os forradalom évfordulóján - képriport

Gönyűn a forradalom hősei előtt tisztelegtek. Tovább olvasom