Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kiemelt fejlesztés legyen a gönyűi kikötő

Széles Sándor – összeférhetetlenség miatt – lemondott a Szigetközi Fejlesztési Tanács elnöki posztjáról: az új vezető Babos Attila lett. A tanács a gönyűi kikötő fejlesztése, valamint a Cuha és a Concó mederrendezése érdekében is a minisztériumnál lobbizik.
A Szigetköz–Felső-Duna Mente Térségi Fejlesztési Tanács szerdai ülésének elején két fontos határozati javaslatot is elfogadott.

Elsőként az ácsi polgármester kérését tárgyalták, mégpedig hogy tegyenek intézkedéseket a Cuha és a Concó patak völgye vízrendezésének érdekében. A tanács döntése értelmében azt kérik majd a szaktárcától, hogy a teljes vízgyűjtő komplex vízrendezési tervének elkészítéséhez biztosítsa a szükséges forrást.

A másik határozati javaslatot a gönyűi kikötő „ingatag lábakon álló" fejlesztése kapcsán hozták. "Szeretnék felgyorsítani e folyamatot" – mondta Széles Sándor, a tanács – az ülés ezen szakaszában még hivatalban lévő – elnöke. Úgy döntöttek: támogatják (s kérik), hogy a kikötőfejlesztést kiemelt projektként nevesítsék, s a Győr és Gönyű között megépült, kihasználatlan vasúti vonal üzemeltetői pályázatát mielőbb kiírják.

Kikötő –  További fejlesztésre – többek közt a torkolati műtárgy megépítsésére – vár. Ezt sürgetné a Szigetközi Fejlesztési Tanács is (felvételünkön Megyeri Károly nehézgépkezelő). Fotó: K. Cs.
Kikötő – További fejlesztésre – többek közt a torkolati műtárgy megépítsésére – vár. Ezt sürgetné a Szigetközi Fejlesztési Tanács is (felvételünkön Megyeri Károly nehézgépkezelő). Fotó: K. Cs.


Széles Sándor (aki december végén a megyei kormányhivatal vezetője lett) ezután – összeférhetetlenség miatt – lemondott elnöki posztjáról. Utódja Babos Attila dunaszegi polgármester lett, társelnöknek pedig – a szervezeti és működési szabályzat jövőbeni módosítása után – Majthényi Tamást, Halászi polgármesterét választják meg.

A tanács ebben az évben 23,49 millió forintos bevételre számít: Babos Attila szerint ebből a tavalyinál több pályázat önrészére juthat támogatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres falazás, farkasfogakkal

Két érmet hozott haza Lisszabonból, a szakmai Európa-bajnokságról Rezes Sándor. Tovább olvasom