Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kiemelkedő győri tehetséggondozás

A Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó részeként működő Talentum Műhely elsődleges feladata a tehetséges gyermekek felkutatása, kibontakozásuk segítése.

Idén országosan elsők között akkreditált Tehetségponttá válhat az intézmény.

Tavaly az Oktatási és Kulturális Minisztérium már dicsérettel jutalmazta a műhely megálmodójának, az akkor nyugdíjba vonuló Mentler Mariann munkáját. Az intézményen belül a tehetséggondozás feladatát a Talentum Műhely látja el. Céljuk és egyben feladatuk a tehetségfelkutatás, majd olyan csoportok indítása, mely lehetőséget ad a gyermekeknek saját tehetségük megismeréséhez és továbbgondozásához.

– A felkutatásnál leggyakoribb a pedagógusok jelzése, de a szülők is jelezhetik, ha gyermekük tehetséges valamiben. Ekkor képességfelmérés és pszichológiai vizsgálat után igény szerint gondozzuk a gyermek tehetségét – kezdte beszélgetésünket Némethné Foki Andrea, az intézmény igazgatója.

A gyermekek és fiatalok Győr és környéke óvodáiból, általános és középiskoláiból kerülnek ki. Az intézmény újabb előrelépés előtt áll, a Nemzeti Tehetségfejlesztő Tanács felkérte őket az akkreditált Tehetségponttá való kinevezésre. Tehetségponttá nyilvánított intézmény már 134 van az országban a győrivel együtt, azonban az akkreditált Tehetségponttá történő kinevezést eddig még egyetlen hazai intézmény sem kaphatta meg.

– Ez az akkreditációs lehetőség is bizonyítja, hogy értékes munkát végzünk. Idén új diákkörök indulnak, számos foglalkozással. Mindez teljesen ingyenesen – tette hozzá az igazgatónő.


Tehetségnap

A tanulásról, tehetségről, a csoportmunka hatásáról, a csillagsakkról tartanak előadást holnap   délelőtt 10 órától a győri és kistérségi oktatási intézmények vezetőinek, pedagógusainak a Gyermekpszichológiai és Pedagógiai Tanácsadó munkatársai a városháza dísztermében. Dr. Gyarmathy Éva, Kovácsné dr. Nagy Emese és Polgár László neve garantálja az előadások színvonalát.  Délután a Hild-szakközépiskolában Kupai Éva művész-tanár és Szalkai Károly festőművész diákköröseinek munkáiból nyílik kiállítás, majd a Talentum Műhely diákkörei mutatkoznak be.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bevallási nyílt nap az APEH-nél

A 2009. évi személyi jövedelemadó bevallások átvétele, kitöltésének elősegítése érdekében az APEH… Tovább olvasom