Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Kiderülhet a győri közgyűlésen: ki(k) a felelőse(i) az idén elhibázott szúnyoggyérítésnek?

Győrben 2014-ben több mint 125 millió forintba került a vérszívók elleni harc. A Győr-Szol szeptember közepéig folytatja a szúnyogok gyérítését.
Mint emlékezetes, Borkai Zsolt június elején sajtótájékoztatón jelentette be: lesz felelőse a győri szúnyoginváziónak.

Borkai Zsolt három hónapja hangsúlyozta: a városnak és a Győr Szol-nak is kardinális kérdés, hogy ne legyen sok a szúnyog. "Ez több éve így van. Idén is abban állapodtuk meg, hogy nem lehet pénzkérdés a szúnyogirtás.

Ezért kell magyarázatot adni arra, hogy amikor látszott, robbanásszerűen elszaporodtak a szúnyogok, miért nem indították el a gépet.

Kértem ezért az elnök-vezérigazgató urat, hogy vizsgálja ki az ügyet, s nevezze meg a felelőst, aki hibázott. A szúnyoggyérítési program eddig nem volt hatékony, vagyis szakmai, szervezési hiba történt" - közölte Borkai Zsolt június 11-én.


Idén sokáig a vérszívók álltak nyerésre, aztán szépített a Győr-Szol - fotó: Kisalföld-archívum
Idén sokáig a vérszívók álltak nyerésre, aztán szépített a Győr-Szol - fotó: Kisalföld-archívum

Ide kattintva tekinthetik meg videós riportunkat a repülőgép fedélzetéről a vérszívók elleni gyomormozgató harcról!

Győr polgármestere egyben bocsánatot is kért a kisalföldi megyeszékhelyen élőktől a vérszívók támadásai miatt. A nyári szünetet követő első közgyűlésen szintén téma lesz a szúnyoginvázió.

"A Győr-Szol Zrt. a tavaszi-nyári időszakban, augusztus elejéig 2 alkalommal végzett légi biológiai lárvairtást, 34 alkalommal légi kémiai imágógyérítést, június hónapban 6 napon keresztül földi ULV gyérítést.

A ténylegesen elvégzett és tervezett gyérítések költsége bruttó 125,2 millió forint" - olvasható az előterjesztésben. A dokumentumból kiderül: a Győr-Szol szeptember közepéig tervezi folytatni a gyérítést.

Azt, hogy a nyári mulasztásnak ki(k) a felelősei - egyáltalán milyen tanulságokat vont le a hibát elkövető szolgáltató, utóbbi tényt Sági Géza vezérigazgató is elismerte -, az előterjesztés nem részletezi, de a közgyűlési vita alatt fény derülhet minderre.


Katt-katt: online tudósítás a győri közgyűlésről pénteken!

A kisalfold.hu a nyári szünet utáni első győri közgyűlésről, pénteken 10 órától tudósít a Városházáról - tartsanak velünk akkor! Az összes napirendi pontot ide kattintva tekinthetik meg! 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Cs. Attila: sikeressé tenni Ikrényt

"Aki mást a hegyre segít, maga is közelebb jut a csúcshoz!" Tovább olvasom